Αρχική

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Γιατί οι άντρες μαγειρεύουν καλύτερα από τις γυναίκες…

Δεν πιστεύω να αμφιβάλλει κανένας γι’ αυτό; Οι καλύτεροι σεφ είναι άντρες…
Οι λόγοι είναι αδιευκρίνιστοι αν και πολλοί ισχυρίζονται πως σε αυτό έχουν συμβάλλει οι μαμάδες και η κουζίνα τους. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή που όλο και λιγότεροι άνθρωποι μαγειρεύουν στο σπίτι τους. Οι γυναίκες κουρασμένες από τη δουλειά  μετά από μια σκληρή μέρα προτιμούν να μην  χωθούν στην κουζίνα κι έτσι ή μένουν νηστικές ή παίρνουν έτοιμο φαγητό. Οι άντρες αναγκάζονται και αυτοί λόγω της σκληρής δουλειάς να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της συζύγου, αλλά ο νόστος για επιστροφή στην κουζίνα της μαμάς είναι δεδομένος.
Γι’ αυτό το λόγο οι άντρες μπορούν να μαγειρέψουν καλά, γιατί εκφράζονται με την ψυχή τους, αναπολώντας τις μανάδες τους. Η τόλμη τους να ρισκάρουν το καινούριο και το άγνωστο και η νοσταλγία τους για το φαγητό της μάνας τους, τους κάνει να αριστεύουν όταν ασχολούνται με τη μαγειρική. Οι περισσότεροι δεν έχουν αναστολές και δεν φοβούνται το αλάτι ή τα λιπαρά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Αν κάποιο υλικό πρόκειται να ανεβάσει τη γεύση, οι άντρες το τολμούν, ακόμη κι αν δεν είναι γραμμένο μέσα στην συνταγή. Από τη μαμά μπορεί να μην διδάχτηκαν τις συνταγές, αλλά αυτό τους δίνει το πλεονέκτημα να είναι πιο ανοιχτοί και να πειραματίζονται με ιδέες και άγνωστα υλικά. Αντίθετα οι γυναίκες προτιμούν να μαγειρεύουν με δοκιμασμένες συνταγές και αυτό κάνει το φαγητό που μαγειρεύουν πιο ανιαρό.
Τελευταία, το ταμπού της ταύτισης της κουζίνας με την κυρία του σπιτιού έχει εκλείψει. Οι άνδρες μαγειρεύουν πολλές φορές καλύτερα από τις γυναίκες και επιδίδονται σε πρωτότυπες, αυτοσχέδιες συνταγές που μας ξετρελαίνουν. Ομολογουμένως, όταν τους πιάνει  βέβαια και γιατί το κατεστημένο καλά κρατεί  και δεν το περιμένουμε από αυτούς κάθε μέρα, όπως εκείνοι από εμάς, αλλά καλά είναι καμιά φορά να μας μαγειρεύουν και αυτοί. Αν επιμένουμε να τους βοηθήσουμε κι εκείνοι αρνούνται πεισματικά, είναι ακόμα  καλύτερα. Πω, πω τέλεια περιποίηση!!!… Αρκεί μετά, κορίτσια, να είστε προετοιμασμένες γι’ αυτό που σας περιμένει στην κουζίνα… Είναι σαν να έχει πέσει βόμβα και την λάντζα δεν την κάνουν ποτέ αυτοί. Μα ποτέ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου