Αρχική

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Οι βιταμίνες που χρησιμοποιούνται στις κρέμες προσώπου

 
Οι βιταμίνες κάνουν καλό και στην επιδερμίδα. Η ομορφιά και η αντιγήρανση με βάση τις βιταμίνες μπορούν να ληφθούν μέσω της τροφής, αλλά και μέσω των καλλυντικών κρεμών της επιδερμίδας.

Βιταμίνη Α
Η  βιταμίνης αυτή είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη και βρίσκεται σε αφθονία στα ψάρια, στα αβγά των ψαριών και κυρίως στο ηπατέλαιο τους (μουρουνέλαιο). Ακόμα βρίσκεται στο βούτυρο, στο γάλα , στους κρόκους αυγών και στο ήπαρ διαφόρων ζώων. Στα διάφορα φυτά δεν βρίσκεται αυτούσια αλλά πολλά λαχανικά και φρούτα περιέχουν διάφορα συστατικά και χρωστικές  τα καροτένια, που μετατρέπονται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό. Περιέχονται στις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και στα καρότα κυρίως.
Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) είναι βασικό συστατικό σε πολλές αντιγηραντικές κρέμες και βοηθάει στην αποκατάσταση της δομής του δέρματος και μειώνει τα σημάδια της γήρανσης.

Βιταμίνη C
Τα φρέσκα λαχανικά και, κυρίως τα εσπεριδοειδή είναι οι καλύτερες πηγές της βιταμίνης C.  Μερικές από τις πηγές αυτές είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, ο μαϊντανός, οι πιπεριές, η παπάγια, το κουνουπίδι και το λάχανο.
Βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου, που εξασφαλίζει σφρηγιλότητα και λάμψη στην επιδερμίδα και επιπλέον είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Συμβάλλει στην επανόρθωση του δέρματος και την πρόληψη ρυτίδων.

Βιταμίνη Ε
Βρίσκεται κυρίως στο έλαιο ορισμένων φυτών, όπως το σιτάρι που είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή. Επίσης περιέχεται στα αμύγδαλα και φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι.
Βοηθάει ιδιαίτερα στην προστασία της ξηρής κι ευαίσθητης επιδερμίδας και στην ανάπλασή της, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και καταπραΰνει από τους ερεθισμούς. Επίσης δρα σαν απολεπιστικό και αποκαθιστά δυσχρωμίες και ρυτίδες.
 by PREDICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου