Αρχική

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Στη ΧΑΠ ο συνδυασμός βρογχοδιασταλτικών είναι αποτελεσματικότερος



Πολλοί ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια χρησιμοποιούν  το μακράς δράσης, αντιχολινεργικό βρογχοδιασταλτικό Spiriva. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ο συνδυασμός Spiriva Handihaler με το Onbrez Breezhaler βοηθάει περισσότερο στη βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων από την χρήση του Spiriva μόνο.
Το Onbrez είναι ένα σχετικά νέο, μακράς δράσης βρογχοδιασταλτικό β-αγωνιστής που κατασκευάζεται από την φαρμακευτική εταιρεία, Novartis. Αν και στις ΗΠΑ δεν έχει εγκριθεί ακόμα, χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε 50 άλλες χώρες. Η FDA θα συζητήσει την έγκρισή του για την αμερικανική αγορά το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Ενώ το Onbrez και το Spiriva είναι και τα δύο βρογχοδιασταλτικά , το καθένα έχει διαφορετικό τρόπο δράσης. Και τα δύο φάρμακα βοηθούν στη διάνοιξη των αεραγωγών και να διευκολύνεται η αναπνοή στους ασθενείς με ΧΑΠ. Συνδυασμός βρογχοδιασταλτικών  διαφόρων κατηγοριών συνιστάται από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (GOLD), στις κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας για τη ΧΑΠ.
 
Πηγή:  Pharmabiz

by PREDICT



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου