Αρχική

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ


ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
  1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο μεταξύ των ωρών 11.00π.μ. και 3.00μμ. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται η χρήση αντηλιακών σκευασμάτων, ακόμα και αν υπάρχουν σύννεφα, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία έχει διαπεραστική ικανότητα.
  2. Χρήση ειδικού ρουχισμού με αντανακλαστικές ιδιότητες, ώστε η ηλιακή ακτινοβολία να μην τα διαπερνά. Αναφορικά στα βρέφη που δεν μπορεί να γίνει χρήση αντηλιακών σκευασμάτων, ορθή είναι η κάλυψη όλου του σώματός τους με ρούχα.
  3. Χρήση αντηλιακών σκευασμάτων με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο του 15. Συνήθως, ο δείκτης προστασίας από 15 έως 20 καλύπτει το ευρύτερο φάσμα του πληθυσμού. Σε ειδικές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί σκεύασμα με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο του 50. Πρέπει, επίσης, να αναγράφεται ότι προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες Α, Β (UVA,UVB).
  4. Τοποθέτηση του αντηλιακού σκευάσματος 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Η επάλειψη να γίνεται σε όλα τα μέρη τα οποία εκτίθενται, όπως το σώμα, τα χέρια, τα χείλη, το πρόσωπο και τα αυτιά. Ενδείκνυται η τοποθέτηση του αντηλιακού κάθε 2 ώρες.


PREDICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου