Αρχική

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Καταγγελία από το ’’ Άλμα Ζωής’’

 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος "Αλμα Ζωής" καταγγέλει την έλλειψη βασικών ογκολογικών φαρμάκων.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Αλμα Ζωής», μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης που διαθέτει, έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, οι οποίες δεν έλαβαν την αναγκαία θεραπεία τους, λόγω της έλλειψης oγκολογικών φαρμάκων σε ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, καθώς και στο Φαρμακείο του ΙΚΑ. Επιπλέον, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα φάρμακα για την θεραπεία τους από φαρμακεία της πόλης, καθώς οι φαρμακοποιοί αρνούνται να πιστώσουν τις ασφαλισμένες ασθενείς με τη δαπάνη του φαρμάκου.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «'Αλμα Ζωής» καταγγέλλει την έλλειψη βασικών αναντικατάστατων ογκολογικών φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού, από Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής και το Φαρμακείο του ΙΚΑ, καθώς και την μη πίστωση των ασφαλισμένων ασθενών από τα φαρμακεία. Το γεγονός αυτό αποκλείει τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής σε μια μεγάλη μερίδα ασθενών με καρκίνο μαστού και θέτει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή τους.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «'Αλμα Ζωής» καλεί τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, καθώς οι ασθενείς με καρκίνο δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν εβδομάδες και μήνες, προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες θεραπείες.
http://www.almazois.gr

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου