Αρχική

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Άσπρος πάτοςΟι  Έλληνες λένε «Άσπρο πάτο». Πάνω από το 40% των Ελλήνων,  καταναλώνουν αλκοόλ 2-3 φορές την εβδομάδα, ενώ πάρα πολλοί  κάνουν ακόμα καθημερινή χρήση οινοπνευματωδών ποτών.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της πανελλήνιας έρευνας για το τι γνωρίζουν οι Έλληνες για το αλκοόλ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Νηφάλιοι – στην υγεία μας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν γνωρίζει τη βλαπτική δράση και τη διαφορά μεταξύ μπύρας, κρασιού και ουίσκι, καθώς και την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα των αεριούχων αλκοολούχων ποτών σε φιάλες. Από την άλλη, αρκετοί φαίνονται ενημερωμένοι για την επίδραση που έχουν τα σφηνάκια, ότι δηλαδή προκαλούν γρήγορη μέθη.
Παρ' όλα αυτά, μεγάλο ποσοστό, ιδιαίτερα νεαρών, θεωρεί τα σφηνάκια  απαραίτητα για να κάνει κέφι.
Επίσης λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ξέρουν πως το αλκοόλ αποτελεί εξαρτησιογόνο ουσία  και το ότι το 30,2% δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ παιδιά και έφηβοι.
Τέλος, το 50% πιστεύει ότι η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση είναι αδυναμία χαρακτήρα και μόνο το 30% αναγνωρίζει ότι η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ χαρακτηρίζεται «αλκοολισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου