Αρχική

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μαλλιά που σας ταιριάζουν



Χρώματα μαλλιών γλυκά, λαμπερά σοκολατί, κόκκινα του πάθους, εκθαμβωτικά sexy ξανθά,     ανταύγειες που θα φωτίσουν το πρόσωπο, εσωτερικές ασύμμετρες μύτες, προκλητικά κοντά…
Και μην ξεχνάτε κάθε τύπος προσώπου έχει ένα κούρεμα που του ταιριάζει. Βρείτε το σωστό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας. Όπως και να είναι τα μαλλιά σας, όποια και να είναι η μόδα, ένα σωστό κούρεμα και οι κατάλληλες τεχνικές θα κολακέψουν το πρόσωπό σας και θα αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.

Σε ένα οβάλ πρόσωπο ταιριάζουν πολλές κουπ. Τα μαλλιά μπορούν να είναι κοντά ή μακριά, αλλά όλα σε ένα μήκος. Αποφύγετε τον όγκο, ιδίως αν το πρόσωπό σας είναι μικρό. Οι μακριές και αραιές αφέλειες γενικά κολακεύουν, εάν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου. Αν έχετε ίσια μαλλιά, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα καρέ στο ύψος του σαγονιού, με πολύ λίγο φιλάρισμα.
Το στρογγυλό είναι το σπανιότερο σχήμα προσώπου. Το μυστικό για να μειώνεται η στρογγυλάδα είναι να κρατάτε τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο. Έτσι θα αναδειχθούν τα μήλα του προσώπου, το πιγούνι και τα μάτια. Μπορείτε να έχετε τα μαλλιά σας μακριά ή κοντά, κόψτε όμως μερικές μύτες ψηλά στο κεφάλι για να δημιουργήσετε κάποιο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει μακρύτερο και λεπτότερο. Τα μαλλιά σας δεν πρέπει να φουσκώνουν στο πλάι, γιατί αυτό θα τονίσει το στρογγυλό σχήμα, που προσπαθείτε να μειώσετε. Τα χτενίσματα που σας ταιριάζουν είναι τα μακριά, ελαφρά κυματιστά μαλλιά, που στην κορυφή διατηρούνται ίσια και προς τις άκρες σχηματίζουν μεγάλες μπούκλες με απαλούς κυματισμούς.
Το κούρεμα που πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε μακρύ πρόσωπο είναι το καρέ. Ένα κοντό κούρεμα, ειδικά όταν τα μαλλιά φτάνουν ως τις γωνίες του στόματος, θα τονίσει το μήκος του προσώπου σας και ειδικά την περιοχή του πιγουνιού. Πρέπει να αποφεύγετε επίσης τις κοντές αφέλειες και τον όγκο στην κορυφή. Το καλύτερο είναι να δημιουργήσετε όγκο στο πλάι. Επίσης φροντίστε να έχετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπο όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι θα αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά σας και το πρόσωπό σας θα φαίνεται πιο γεμάτο.

Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, μην κόβετε τα μαλλιά σας πολύ κοντά. Πρέπει να αφήσετε μήκος πίσω. Μπορείτε επίσης να κόψετε μερικές αφέλειες, αλλά θα πρέπει να είναι απαλές και αραιές, όχι ίσιες και κάθετες. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός προσώπου με λιγότερες γωνίες, δημιουργήστε όγκο στην κορυφή και στο πλάι.. Τέλος, για να δείξει το πρόσωπό σας πιο μακρύ, το χτένισμα που χρειάζεται είναι μακριά, λεία, ίσια μαλλιά με μια μεγάλη πλάγια φράντζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου