Αρχική

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μαντίλια για το λαιμό


Όλοι οι μεγάλοι οίκοι διαθέτουν υπέροχα μαντίλια για το λαιμό.
Το μαντίλι άρχισε την πολύχρονη καριέρα του ως αξεσουάρ που το χρησιμοποιούσαν σαν πετσέτα το καλοκαίρι. Κατ’ επέκταση το χρησιμοποιούσαν και ως προστατευτικό του λαιμού για το χειμώνα. 
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι δεν πήγαιναν πουθενά χωρίς το λινό μαντηλάκι τους και σύντομα το έκαναν αναπόσπαστο μέρος της εμφάνισής τους, είτε δένοντάς το στη ζώνη τους είτε τυλίγοντάς το γύρω από το λαιμό. 
Μέσα στους επόμενους αιώνες το μαντίλι αντικαθίσταται από τη γραβάτα…
Όμως  και το μαντίλι στη συνέχεια αποκτά χρώματα και σχέδια και γίνεται συνώνυμο του εξαιρετικά κομψού άντρα και της εξαιρετικά κομψής γυναίκας… 
Φοριέται μέσα από κολλαριστά πουκάμισα που αφήνουν ανοιχτό το πάνω κουμπί και στους άντρες αντικαθιστούν την γραβάτα. Όσοι πολύ στιλάτοι το τολμούν το συνδυάζουν και με τζιν παντελόνι, φτάνει το πουκάμισο να μην είναι σπορ. 
Μια παραλλαγή του μαντιλιού που είναι πιο ευκολοφόρετη είναι τα φουλάρια, που παραπέμπουν σε αιγιοπελαγίτικες νύχτες. Ταιριάζουν με καλοκαιρινά λινά πουκάμισα, με μπλουζάκια με λαιμόκοψη και με  T-shirts
Το μυστικό της γοητείας είναι να είναι όσο πιο τυχαία δεμένα γύρω από το λαιμό και να τα τυλίγετε γύρω από το λαιμό σας αμέσως αφού βάλετε το άρωμά σας. Όπου και να παραπέσουν τα φουλάρια, θα μυρίζουν ακριβώς όπως εσείς.
Προσέξτε όμως μην ταυτιστείτε με τους λατίνους εραστές, που συχνάζουν στα Αιγιοπελαγίτικα νησιά, μένουν σε παραδοσιακούς ξενώνες, φοράνε θαμπά ρούχα, πίνουν μόνο μοχίτος και ακούνε αποκλειστικά λάτιν μουσική και όλοι ανεξαιρέτως είναι τυλιγμένοι σε αέρινα φουλάρια. Φιλέτα αλαζονείας σε περιτύλιγμα από μεταξωτό χασαπόχαρτο.
Εκτός βέβαια και αν το μαντίλι που φοράν είναι Καλαματιανό… Τότε αλλάζει το πράγμα…
Για όσες γυναίκες και άντρες αγαπάνε τα φουλάρια, η παρακάτω παρουσίαση είναι πολύτιμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου