Το ξιδάτο χταπόδι είναι μεζεδάκι ξεχωριστό και ιδανικό
για νηστεία και ούζο!
Υλικά
-1 κιλό χταπόδι
-4-5 κόκκους πιπέρι
-1 καρότο
-Λίγο σέλινο
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ½ φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
-Αλάτι
-Ρίγανη
-1-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κιλό χταπόδι
-4-5 κόκκους πιπέρι
-1 καρότο
-Λίγο σέλινο
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ½ φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
-Αλάτι
-Ρίγανη
-1-2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση συνταγής
-Καθαρίζουμε το χταπόδι .
-Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
-Προσθέτουμε το πιπέρι, το ½ φλιτζάνι ξύδι, το καρότο και το σέλινο.
-Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσαρμόζουμε την ώρα βρασμού ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού.
-Τo βγάζουμε από την κατσαρόλα και τo αφήνουμε να στραγγίσει και να κρυώσει. Για καλύτερη εμφάνιση βγάζουμε την εξωτερική πέτσα του.
-Κόβουμε το χταπόδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε μπολ, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύδι. Ρίχνουμε και τη ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 μέρα για να πάρει τη νοστιμιά από το λαδόξυδο.
-Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-Καθαρίζουμε το χταπόδι .
-Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
-Προσθέτουμε το πιπέρι, το ½ φλιτζάνι ξύδι, το καρότο και το σέλινο.
-Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσαρμόζουμε την ώρα βρασμού ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού.
-Τo βγάζουμε από την κατσαρόλα και τo αφήνουμε να στραγγίσει και να κρυώσει. Για καλύτερη εμφάνιση βγάζουμε την εξωτερική πέτσα του.
-Κόβουμε το χταπόδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε μπολ, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύδι. Ρίχνουμε και τη ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 μέρα για να πάρει τη νοστιμιά από το λαδόξυδο.
-Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μην ξεχάσετε το ουζάκι!
Καλή όρεξη και καλά κούλουμα.
Παρακαλώ αφαιρέστε τη φωτογραφία μου από την ανάρτησή σας. Είναι προσωπική μου δουλειά και δεν σας έχω δώσει το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Η δημιουργός του My Little Expat Kitchen