Αρχική

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Οικονομική κρίση και ιατρικά συνέδρια



Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας έχει οδηγήσει στην ακύρωση πολλών ιατρικών συνεδρίων.
Αλλά η οικονομική κρίση φέρνει και γκρίνιες και διχογνωμίες. Έτσι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ήρθε σε σύγκρουση με την Εταιρεία Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Πανελλήνιο επιστημονικό όργανο των Πνευμονολόγων με έδρα την Αθήνα) και η Εταιρεία Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος είχαν από ετών συνεργασία για τη διοργάνωση του Πανελληνίου συνεδρίου της ειδικότητος. Η συνεργασία αυτή, όπως και κάθε συνεργασία, λειτουργούσε επί τη βάσει των σχετικών μεγεθών των δύο εταιρειών με γνώμονα το κοινό στόχο της επιστημονικής ανέλιξης της ειδικότητος.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας το ΔΣ της ΕΠΕ είχε αποφασίσει μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του 20ου  συνεδρίου στην Αθήνα, να διοργανωθεί το 21ο  συνέδριο στα Ιωάννινα, παρά το δυσβάστακτο κόστος (ιδίως την εποχή αυτή) για τη μετακίνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πνευμονολόγων (που φυσικά δεν ζουν στη βόρεια Ελλάδα), για να συμβολίσει τον σημαντικό ρόλο που αποδίδει στους αριθμητικά λιγότερους αλλά εκλεκτούς συναδέλφους πνευμονολόγους της Βορείου Ελλάδος.
Με έκπληξη το ΔΣ της ΕΠΕ διαπίστωσε ότι το ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος είχε ανακοινώσει, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΕ, την διοργάνωση ανεξάρτητου συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν αυτού, και με γνώμονα την ιδιαίτερα δυσχερή για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία,  το ΔΣ της ΕΠΕ αποφάσισε να διοργανώσει το 21ο συνέδριο της ειδικότητος για το 2012 στην Αθήνα, προκειμένου να διευκολυνθεί η συντριπτική πλειοψηφία των πνευμονολόγων να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου με το ελάχιστο δυνατόν κόστος.
Το ΔΣ της ΕΠΕ ευελπιστεί ότι η οικονομική κατάσταση στο μέλλον θα επιτρέψει την διοργάνωση πανελληνίων συνεδρίων της ειδικότητος σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δελτίο τύπου από το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου