Αρχική

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Η νοστιμότερη Καραβιδομακαρονάδα




Η καραβιδομακαρονάδα είναι απλή, χορταστική και πεντανόστιμη συνταγή.
Υλικά
·         8 καραβίδες φρέσκες
·         4 κ.σ. ελαιόλαδο
·         1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         1 σκελίδα σκόρδο
·         1 καυτερή πιπεριά
·         1/4 φλ. τσαγιού ούζο
·         1 κ. γλ. ζάχαρη
·         400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες
·         2 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
·         αλάτι
·         φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·         300 γρ. λινγκουίνι 

Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο.
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄.
-Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
-Αλατοπιπερώνουμε.
-Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.
-Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα.
-Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7΄-8΄.
-Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2΄-3΄ με τη σάλτσα.
-Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα (αλ ντέντε-όχι παραβρασμένα) λινγκουίνι  και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα.
-Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1΄, να βράσουν με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη και καλά κούλουμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου