Η
καραβιδομακαρονάδα είναι απλή, χορταστική
και πεντανόστιμη συνταγή.
Υλικά
·
8 καραβίδες φρέσκες
·
4 κ.σ. ελαιόλαδο
·
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·
1 σκελίδα σκόρδο
·
1 καυτερή πιπεριά
·
1/4 φλ. τσαγιού ούζο
·
1 κ. γλ. ζάχαρη
·
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες
·
2 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
·
αλάτι
·
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·
300 γρ. λινγκουίνι
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες
και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο.
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι
και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα
του σκόρδου για 2΄.
-Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις
σοτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
-Αλατοπιπερώνουμε.
-Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.
-Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να
εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα.
-Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες
και βράζουμε για 7΄-8΄.
-Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να
βράσουν για 2΄-3΄ με τη σάλτσα.
-Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα (αλ ντέντε-όχι παραβρασμένα) λινγκουίνι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα.
-Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1΄, να
βράσουν με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη
και καλά κούλουμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου