Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι από τα πιο
νόστιμα πιάτα.
Πολυαγαπημένη συνταγή, κλασική και εξαιρετικά
επιτυχημένη!
Υλικά
· -1 κιλό χταπόδι
· - 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
· - 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· -4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογος χυμός(1 κουτί
χυμός)
· -1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
· -1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
· -1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
· -2 φύλλα δάφνης
· - αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια.
- Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
- Το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2
ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το στραγγίζουμε και το
κόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να
τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για
3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια ζεστό
νερό.
- Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν
υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό
νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
- Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν
τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.
- Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου