Αρχική

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Το νοστιμότερο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι



Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα.
Πολυαγαπημένη συνταγή, κλασική και εξαιρετικά επιτυχημένη! 
Υλικά
·         -1 κιλό χταπόδι
·        - 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
·        - 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
·         -4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογος χυμός(1 κουτί χυμός)
·         -1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
·         -1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
·         -1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
·         -2 φύλλα δάφνης
·        - αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια.
  2. Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
  3. Το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2 ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
  6. Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  7. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
  8. Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.
  9. Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη και καλά κούλουμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου