Αρχική

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Υπερσύγχρονη υπερηχοτομογραφία



Οι εξετάσεις υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας είναι απαραίτητες για μια αξιόπιστη διάγνωση.
Ο νέος υπερσύγχρονος υπερηχοτομογράφος IU 22 της Phillips συγκεντρώνει όλες τις νέες τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της υπερηχοτομογραφίας. Η υπεροχή του IU 22 ξεκινά από τους ίδιους τους ηχοβολείς οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι με τη νέα τεχνολογία πιεζοηλεκτρικών κρυστάλλων Pure Wave Crystal Technology επιτυγχάνοντας την αποτελεσματικότερη μεταφορά ενέργειας υπερήχων δια μέσου των ιστών και ως εκ τούτου ενίσχυση της διακριτικής  ικανότητας τόσο στις απλές υπερηχογραφικές εξετάσεις όσο και στην ανίχνευση έγχρωμων ροών (Color Doppler-Power Doppler).
Με τη χρήση υψήσυχνων ηχοβολέων επιτυγχάνονται άριστες απεικονίσεις των επιφανειακών οργάνων, αγγείων και του μυοσκελετικού συστήματος. 
Με τους ευρείας σάρωσης ενδοκοιλωτικούς ηχοβολείς πραγματοποιούνται εξαιρετικά ενδοκολπικά υπερηχογραφήματα των έσω γενητικών οργάνων στις γυναίκες και διορθικά υπερηχογραφήματα του προστάτη στους άνδρες.
Ο νέος υπερηχογράφος διαθέτει δύο πρωτοποριακές απεικονιστικές τεχνικές παραγωγής και επεξεργασίας της υπερηχογραφικής εικόνας:
Την τεχνική Sono CT, δηλαδή την αυτόματη ηλεκτρονική στρέψη της δέσμης των ήχων προς εννέα διαφορετικές κατευθύνσεις, παίρνουμε από το κάθε σημείο στόχο πολύ μεγαλύτερο αριθμό υπερηχοτομογραφικών πληροφοριών αυξάνοντας σημαντικά την ποιότητα της υπερηχογραφικής εικόνας και τη διαγνωστική αξιοπιστία των εξετάσεων.
Την τεχνική XRES Imaging με την οποία όλες οι λαμβανόμενες υπερηχογραφικές πληροφορίες επεξεργάζονται σε επίπεδο pixel αφαιρώντας από την παραγόμενη εικόνα τις ανεπιθύμητες πληροφορίες (artifacts) με αποτέλεσμα την ευκρινέστερη απεικόνιση όλων των ιστικών δομών.

Δημήτρης Παπανδρέου
Ιατρός Ακτινολόγος
Επιστημονικά Υπεύθυνος
Τομέα Απεικονίσεων
Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Παπανδρέου
Πατησίων 49 απέναντι από το Πολυτεχνείο
Τ.Κ.: 104 33
Τηλ: 2105242970, Fax: 2105242970

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου