Αρχική

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Χρυσές επενδύσειςΤους τελευταίους μήνες διάφορες σκέψεις βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Προβληματισμένοι δεν είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν χρήματα για να επιβιώσουν, αλλά και αυτοί που τα έχουν και με το παραπάνω.
-«Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω ράβδους χρυσού με τα χρήματα που έχω στην τράπεζα» μου εκμυστηρεύτηκε ο φίλος μου Κ.Π., δικηγόρος στο επάγγελμα.
Ο Κώστας είναι πραγματικά τρομοκρατημένος από την οικονομική κρίση. Θυμάμαι του έκατσε το φαγητό στο λαιμό όταν κάποιος από την παρέα του είπε, ότι είναι ωραία η ιδέα του χρυσού, αλλά αν  έρθει η πτώχευση ούτε ο χρυσός δεν θα τον σώσει.
 -«Όχι, δεν θα τον φυλάξω τον χρυσό στην τράπεζα, θα τον κρύψω στο σπίτι», φώναξε.
Κι αν μπουν στο σπίτι και σε ληστέψουν και σε σκοτώσουν;» ξεφώνισε η Νίκη.
 Ο Κώστας φούντωσε, χαλάρωσε τις γραβάτες, άρχισε να ιδρώνει  και να ζαλίζεται. Και ξαφνικά το βρήκε!
-«Θα αγοράσω ένα κτήμα, όπου να ‘ναι!».
Και ποιος νομίζεις ότι έχει λεφτά να αγοράσει το κτήμα σου», του απάντησε  Νίκη.
Η αλήθεια είναι ότι ο χρυσός ανεβαίνει, όταν οι οικονομίες πέφτουν. Και μιας και ο χρυσός δεν καίγεται, δεν σπάει, δεν οξειδώνεται, δεν χαλάει φαίνεται να είναι μια καλή λύση. Πιάνει λίγο χώρο, αφού 25.000 ευρώ  έχουν το μέγεθος μιας σοκολάτας. Τα ευρώ σου τα κάνεις σοκολάτες χρυσού, τα κρύβεις και σε μέρη απίθανα και περιμένεις την ανάκαμψη. Είναι και αυτό μια λύση! Να που ήρθε η εποχή για λιγότερα κοσμήματα και περισσότερες ράβδους. 
Άλλωστε δεν είναι καιρός για ακριβά αυτοκίνητα, για σκάφη και επίδειξη χλιδής. 
Είναι καιρός για λιμάνια ασφαλή και για σίγουρες επενδύσεις που δεν τις φθείρει ο χρόνος, αν εξαιρέσει κανείς το μεγάλο ενδεχόμενο κλοπής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου