Αρχική

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τροφές φάρμακα


Eίναι κάποιες τροφές που λειτουργούν ως φάρμακα, όταν ο ανθρώπινος οργανισμός αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα περισσότερο ή λιγότερο σοβαρό.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ: ΨΑΡΙ
Το ιχθυέλαιο βοηθά στην πρόληψη πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ: ΓΙΑΟΥΡΤΙ 
Το γιαούρτι μειώνει τα συμπτώματα αλλεργίας. Το ίδιο κάνει και το μέλι. Ένα γιαούρτι με μέλι είναι ο καλύτερος συνδυασμός για την πρόληψη αλλεργιών.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ: ΤΣΑΪ
Το τσάι καταστέλλει την όρεξη και εμποδίζει την εναπόθεση της χοληστερίνης στις αθηρωματικές πλάκες. Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

ΑΫΠΝΙΑ: ΜΕΛΙ 
Το μέλι δρα ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.

ΑΣΘΜΑ: ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 
Τρώτε κρεμμύδια, γιατί βοηθούν στη χαλάρωση και στην καλύτερη λειτουργία του βρογχικού δένδρου.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ: ΨΑΡΙ 
Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. Το ψάρι έχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΣΤΟΜΑΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ: ΜΠΑΝΑΝΕΣ - ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (GINGER) 
Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι. Το Τζίντζερ θεραπεύει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ: ΧΥΜΟΣ ΜΟΥΡΩΝ 
Ο πολύ όξινος χυμός μούρων εμποδίζει τα επιβλαβή βακτήρια να προσκολληθούν στο ουροθήλιο.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: ΑΝΑΝΑΣ 
Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο του ανανά.

ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ: ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ 
Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ: ΣΤΡΕΙΔΙΑ 
Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΣΚΟΡΔΟ 
Βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης. Το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη.

ΒΗΧΑΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ 
Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Αντιβηχικές ιδιότητες έχει και το κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ: ΣΙΤΑΡΙ, ΠΙΤΟΥΡΟ & ΛΑΧΑΝΟ
Συμβάλλει στη διατήρηση των οιστρογόνων σε υγιή επίπεδα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ: ΣΚΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ένα καλό φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι το βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α που βρίσκεται στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.

ΕΛΚΗ: ΛΑΧΑΝΟ 
Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο των γαστρικών όσο και των δωδεκαδακτυλικών ελκών.

ΔΙΑΡΡΟΙΑ: ΜΗΛΑ 
Τα ψημένα μήλα και οι μπανάνες είναι ότι πρέπει για τη διάρροια.

ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ: ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη.

ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ: ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 
Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΣΑΧΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ: ΜΠΡΟΚΟΛΟ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ 
Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ: Μικρό αλλά πανίσχυρο. Είναι καλή πηγή Καλίου, Μαγνησίου, Βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι διπλάσια από του πορτοκαλιού.

ΜΗΛΟ:  Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου,
 καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Οι Φράουλες είναι τα φρούτα με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα επιτυγχάνεται πρόληψη κατά των κρυολογημάτων, διατηρείται χαμηλή η χοληστερόλη και γίνεται πρόληψη δημιουργίας αλλά και διάλυση μιας πέτρας στα νεφρά.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ:  Αποτελείται από 92% νερό  και είναι πηγή γλουταθειόνης, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπένιου που είναι αντιοξειδωτικό και καταναλώνεται για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Αλλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι η Βιταμίνη C και το Κάλιο. Το καρπούζι έχει, επίσης, φυσικές ουσίες που
 διατηρούν το δέρμα μας υγιές, προστατεύοντας το από την ηλιακή ακτινοβολία.

ΓΚΟΥΑΒΑ & ΠΑΠΑΓΙΑ: Η Γκουάβα είναι κορυφαία πηγή για τη Βιταμίνη C και είναι επίσης
 πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Η  παπάγια είναι πλούσια σε καροτίνη, που είναι πολύτιμη για την όραση. Επίσης καλή για τον κοιλιακό μετεωρισμό και τη δυσπεψία.

ΝΤΟΜΑΤΑ: Λόγω του λυκοπενίου που περιέχει είναι άριστη για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου