Αρχική

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Φορέστε μόνο το άρωμά σας


Σύμφωνα με τον Πάτρικ Ζίσκιντ το συγκλονιστικότερο άρωμα που υπάρχει είναι αυτό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η μυστηριώδης δύναμη που ασκεί ένα άρωμα, μπορεί να αλλάξει  εντελώς την εντύπωση για εμάς. Η όσφρηση είναι από τις πλέον ερωτικές αισθήσεις και στο παιχνίδι της αποπλάνησης φαίνεται ότι τα αρώματα κρατούν πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Γι’ αυτό καταλήξτε στις βασικές αρωματικές νότες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε μια αρωματική ταυτότητα που θα σας ακολουθεί παντού.
Το άρωμα φοριέται στα πιο ζεστά σημεία του σώματος, δηλαδή σε αυτά όπου η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο επιφανειακή όπως στο εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών, στο σημείο ανάμεσα στο στήθος, στο εσωτερικό του μπράτσου, ακόμα και στο έσω γόνατο! Η θερμότητα του δέρματος ευνοεί την εξάτμιση του αρώματος. Ή καλύτερα εφαρμόστε το άρωμα στις περιοχές που ασκούν μεγαλύτερη έλξη στον ερωτικό σας σύντροφο, όπως στο λαιμό ή στο ντεκολτέ.
Ένα άλλο τέχνασμα για να αναδείξετε και να διατηρήσετε την ένταση του αρώματος είναι να χρησιμοποιήσετε την αντίστοιχη σειρά προϊόντων μπάνιου με το ίδιο άρωμα που έχει το eau de perfum σας. Αυτό δίνει την αίσθηση ότι ακόμα και μετά από πολλές ώρες έξω, έχετε μόλις αρωματιστεί.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε μια μικρή ποσότητα ουδέτερης ενυδατικής κρέμας σώματος με λίγες σταγόνες από το άρωμά σας. Το γαλάκτωμα θα «παγιδεύσει» το άρωμα και θα το διατηρήσει για αρκετή ώρα επάνω στο δέρμα.
Για να έχετε επάνω σας την αίσθηση του αρώματος όλη την ημέρα μια συνηθισμένη τακτική είναι να αρωματίζετε τα ρούχα σας. Φροντίστε να το κάνετε όμως όταν τα ρούχα είναι καθαρά, ώστε το άρωμα να μην αναμειγνύεται με ιδρώτα ή σκόνη. Ειδικά σε πουλόβερ, σακάκια ή πουκάμισα επιλέξετε να ρίξετε το άρωμα σε εσωτερικά σημεία (πχ στο γιακά ή στην επένδυση), ώστε να αποφύγετε τους λεκέδες. Για τον ίδιο λόγο καλύτερα να μην αρωματίζετε τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως μεταξωτά, σιφόν ή σατέν, όπως επίσης και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα ή τα δερμάτινα είδη σας.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια «ιδέα» αρώματος στο απορρυπαντικό σας όταν πλένετε μάλλινα ή βαμβακερά. Άλλο ένα μυστικό είναι να αρωματίσετε γενναιόδωρα μια κάρτα από απορροφητικό χαρτί και να τη φυλάξετε μέσα στα συρτάρια με τα ρούχα ή τα λευκά είδη σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου