Αρχική

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Τραυματισμός στο κρανίο και αντιπηκτικάΙταλική μελέτη επιβεβαιώνει τη σύσταση για 2 αξονικές τομογραφίες εντός 24 ωρών για την ανίχνευση αιμορραγίας στον εγκέφαλο.
Οι άνθρωποι που παίρνουν αντιπηκτικά και είχαν έστω και έναν μικρό τραυματισμό στο κεφάλι πρέπει να υποβάλλονται σε επαναληπτικές αξονικές τομογραφίες.
Σε μια νέα μελέτη συμμετείχαν 87 ασθενείς που παίρνουν βαρφαρίνη και είχαν ένα μικρό τραυματισμό στο κεφάλι. Η βαρφαρίνη συνταγογραφείται για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων.
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα από την πρώτη αξονική τομογραφία, παρατηρήθηκε αιμορραγία σε πέντε από τους ασθενείς σε μια επαναληπτική αξονική τομογραφία. Τρεις από τους ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο και ένας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αιμορραγία στον εγκέφαλο (υποσκληρίδιο αιμάτωμα).
Δύο άλλοι ασθενείς που πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο μετά από δύο αρνητικές αξονικές τομογραφίες αργότερα επιστρέψαν στο νοσοκομείο, για τη θεραπεία συμπτωματικού υποσκληρίδιου αιματώματος.
Πηγή: Annals of Emergency Medicine, news release, Jan. 17, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου