Αρχική

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Η νοστιμότερη ταραμοσαλάτα



Είναι παραδοσιακά φτιαγμένη, από ταραμά που είναι το αλατισμένο αυγοτάραχο του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου.
Όμως πολλές φορές χρησιμοποιείται και αυγοτάραχο από άλλα ψάρια. Το αυγοτάραχο αναμιγνύεται με ψίχα ψωμιού ή πουρέ πατάτας, χυμό λεμονιού ή ξίδι και ελαιόλαδο. Τρώγεται συνήθως με ψωμί ή με ωμά λαχανικά. Το χρώμα μπορεί να είναι λευκό, μπεζ ή ροζ, ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου αυγοτάραχου. 
Υλικά
80 – 100 γρ. ταραμά λευκό
1 κρεμμύδι κανονικό ξερό
χυμό από 1½ λεμόνι
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1½ - 2 κιλά πατάτες
Εκτέλεση συνταγής
-Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους.
-Χτυπάμε για λίγο το κρεμμύδι στο μούλτι.
-Προσθέτουμε τον ταραμά και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για αρκετή ώρα ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή ποσότητα των λαδιού σε δόσεις ή αν το μούλτι έχει ειδική θέση για το λάδι, το ρίχνουμε από εκεί για να πέφτει λίγο λίγο καθώς χτυπιούνται τα υλικά.
-Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τις πατάτες μας σε κυβάκια και τις ρίχνουμε και αυτές στο μούλτι με τα υπόλοιπα υλικά.
-Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι.
-Χτυπάμε μέχρι η ταραμοσαλάτα μας να γίνει σαν αλοιφή. 
Και να θυμάστε δύο πράγματα κάνουν τη νόστιμη ταραμοσαλάτα:
Ο καλός ταραμάς και η συχνή δοκιμή καθώς τη φτιάχνετε!
Καλά κούλουμα και καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου