Αρχική

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Καφές και καρκίνος



Οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά καφέ φαίνεται ότι είναι προστατευμένοι από τον καρκίνο του ήπατος σύμφωνα με τα ευρήματα ανασκόπησης της ιατρικής βιβλιογραφίας.  
Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο καφέ πίνει κάποιος, τόσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα ορισμένων ενζύμων του ήπατος, η αύξηση των οποίων υποδηλώνει κίνδυνο χρονίας ηπατοπάθειας και κιρρώσεως του ήπατος. Συνολικά, για κάθε 2 φλιτζάνια καφέ που έπιναν οι εθελοντές την ημέρα, ο κίνδυνος καρκίνου μειωνόταν κατά 43%.
Η προστατευτική δράση του καφέ έναντι του καρκίνου του ήπατος είναι βιολογικώς αιτιολογημένη. Ο καφές περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως τα χλωρογενικά οξέα, τα οποία καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και αναστέλλουν την καρκινογένεση.
Πηγή
Wiley-Blackwell (2008, June 26). Higher Coffee Consumption Associated With Lower Liver Cancer Risk. ScienceDaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου