Αρχική

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Μπύρα η δροσιστικήΗ μπύρα βελτιώνει το μεταβολισμό και πολλοί γιατροί τη συνιστούν για καθημερινή κατανάλωση (1-2 ΠΟΤΗΡΙΑ).
1. Η μπύρα ενδυναμώνει τον καρδιακό μυ
 Περιέχεται  πολύ ποτάσιο, μαγνήσιο και φώσφορο και είναι εξαιρετική στο να μας προφυλάσσει από έμφραγμα, υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια.
2. Η μπύρα κατευνάζει και χαροποιεί
 Η πικράδα του λυκίσκου φέρνει νύστα και η αλκαλική ισομορφίνη που βρίσκεται στα χημικά χαρακτηριστικά του λυκίσκου είναι κάτι παρόμοιο με τη μορφίνη.
3. Η μπύρα εξαφανίζει τις πέτρες στα νεφρά
Το ποτάσιο ενισχύει τη διάσπαση του νατρίου και του χλωρίου από τα νεφρά και αυτό ανεβάζει πολύ την ποσότητα των ούρων. Έτσι η αφαλάτωση του οργανισμού οδηγεί στην εξαφάνιση της πέτρας.
4. Η μπύρα απαλύνει το δέρμα και μεγαλώνει το στήθος
Οι γιατροί του 16ου αιώνα συνιστούσαν στις γυναίκες να πλένονται με μπύρα για να έχουν απαλό δέρμα. Στην βασίλισσα της Προύσας Louise που είχε επίπεδο στήθος συνέστησαν να πίνει μπύρα και να αλείφει το στήθος της με αυτήν 3 φορές την ημέρα.
5. Η μπύρα δυναμώνει τα οστά
Η μπύρα είναι η κυριότερη πηγή σιλικόνης. Αυτό το στοιχείο παίζει μεγάλο ρόλο για το μυϊκό σύστημα και για την ενίσχυση των οστών.
6. Τα 100 γραμμ. μπύρας έχουν 37 θερμίδες
Αυτό σημαίνει πως αν πίνεις μπύρα μετά τη δουλειά δεν σε βλάπτει καθόλου. Και οι μπυροκοιλιές δεν οφείλονται στη μπύρα, αλλά στα λουκάνικα που την συνοδεύουν…
7. Η μπύρα κάνει καλό στην πνευματική εργασία
 Λόγω του συμπλέγματος βιταμινών B και  στη μαγιά και στον λυκίσκο, βελτιώνεται η πνευματική διαύγεια.
8. Η μπύρα μακραίνει τα μαλλιά
 Οι βιταμίνες Β μακραίνουν τα μαλλιά. Συνιστάται, για να φτιάχνετε μάσκες ενυδατικές μαλλιών και να τις χρησιμοποιείτε 1 φορά την εβδομάδα. Αν βρέξετε τα καθαρά μαλλιά σας με μπύρα και μετά τα τυλίξετε με ρόλεϋ, θα έχετε σφιχτές και λαμπερές μπούκλες.
9. Η μπύρα κάνει καλό στο κρύωμα
 Η μπύρα έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Αν πιείτε ζεσταμένη μπύρα αν είστε κρυωμένοι, υπάρχει η πιθανότητα να αναρρώσετε γρηγορότερα. Τον μεσαίωνα την εποχή της πανούκλας και της χολέρας οι εργαζόμενοι στα ζυθοποιεία δεν νοσούσαν σχεδόν ποτέ.
10. Η μπύρα κάνει καλό στις ανδρικές «επιδόσεις»
Ο ψευδάργυρος που υπάρχει στη μπύρα ενισχύει τις ανδρικές επιδόσεις και αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου  στον προστάτη.
Έρευνες απέδειξαν ότι οι άνδρες που πίνουν μπύρα μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.
Πειράματα έδειξαν ότι η ουσία xanthohumol, ένα μίγμα που παράγεται από τον λυκίσκο της μπύρας, «μπλοκάρει» χημική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.
Άλλωστε η ασθένεια αυτή αντιμετωπίζεται με φάρμακα που δρουν με παρόμοιο τρόπο στον οργανισμό. Η επικεφαλής της έρευνας Clarissa Gerhausa από το γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στη Heidelberg, λέει ότι «βρίσκονται στην αρχή αυτής επιστημονικής ανακάλυψης».
Το xanthohumol είναι αντιοξειδωτικό, γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Βρίσκεται ακόμη σε φρούτα και σε μπαχαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου