Οι διαβητικοί μπορούν να μειώσουν την μεταγευματική
υπεργλυκαιμία με έξυπνα κόλπα!
-Υιοθετήστε μια χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή. Περιορίστε τους υδατάνθρακες στα 20 έως 30 γραμμάρια ανά ημέρα, όλοι από
πράσινα λαχανικά όπως το αγγούρι, το μπρόκολο, το μαρούλι και το σπανάκι.
-Εάν δεν
αντέχετε τις δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες να τρώτε υδατάνθρακες που
πέπτονται αργά δεδομένου ότι δημιουργούν πιο σταθερές αιχμές του σακχάρου στο
αίμα από ότι οι γρήγορα αφομοιωμένοι υδατάνθρακες. Αποφύγετε το άσπρο αλεύρι και τη
ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Καλύτερα
να καταναλώνετε δημητριακά (σιτάρι, σίκαλη και κριθάρι), φρέσκα φρούτα και
λαχανικά.
-Κάποιες
τεχνικές χαλάρωσης μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα. Οι ασκήσεις αργών αναπνοών,
για 40 λεπτά μετά από ένα γεύμα, μειώνουν τον καρδιακό ρυθμό και αυτό πυροδοτεί
την απελευθέρωση επιπλέον ποσότητας ινσουλίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου