Αρχική

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η κρέμα Aldara

H κρέμα Aldara® (ιμικουιμόδη - imiquimod) είναι ένα τοπικός ανοσοτροποποιητής (Immune Response ModifierIRM) με έναν μοναδικό μηχανισμό δράσης. Η κρέμα Aldara® δρα από μέσα, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του ασθενούς.  Μετά την εφαρμογή της κρέμας Aldara® στο δέρμα, τα ανοσοποιητικά κύτταρα ενεργοποιούνται και μεταναστεύουν στην υπό θεραπεία περιοχή. Η κρέμα Aldara® δεν έχει άμεση αντι-ιική δράση και δεν είναι χημειο-καταστροφική ή κυτταροτοξική.

Η κρέμα Aldara® χρησιμοποιείται σε:
  •          Κονδυλώματα Εξωτερικών Γεννητικών Οργάνων και εξωτερικών περιπρωκτικών κονδυλωμάτων (οξυτενή κονδυλώματα) σε ενήλικες (External Genital WartsEGW)
  •          Μικρών επιπολείς (επιφανειακών) Βασικοκυτταρικών Καρκινωμάτων (Small Superficial Basal Cell CarcinomasBCC) σε ενήλικες
  •          Κλινικά τυπικών ακτινικών υπερ-κερατώσεων (Actinic KeratosesAK) χωρίς υπερκεράτωση και χωρίς υπερτροφία, στο πρόσωπο ή στο τριχωτό της κεφαλής ανοσοεπαρκών ενήλικων ασθενών, όταν το μέγεθος ή ο αριθμός των βλαβών περιορίζει την αποτελεσματικότητα και/ ή την αποδεικτικότητα της κρυοθεραπείας και τα άλλα τοπικά θεραπευτικά μέσα αντενδείκνυται ή είναι λιγότερο κατάλληλα. 
Η κρέμα Aldara® 5% είναι διαθέσιμη σε κουτί με 12 φακελλίσκους των 250mg, και η χρήση της είναι πολύ εύκολη. Το περιεχόμενο κάθε φακελλίσκου πρέπει να εφαρμόζεται στην υπό-θεραπεία περιοχή και να παραμένει για 8 ώρες κατά τη διάρκεια της νυχτερινής κατάκλησης (6-10 ώρες για τα EGW). Ο αριθμός των εφαρμογών εξαρτάται από την ένδειξη:
  •          EGW: εφαρμογή της κρέμας Aldara® 5%, 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι την πλήρη εξάλειψη των περιπρωκτικών οξυτενών κονδυλωμάτων, ή αυτών των γεννητικών οργάνων, για μία μέγιστη περίοδο 16 εβδομάδων ανά επεισόδιο κονδυλωμάτων.
  •          sBCC: 5 φορές την εβδομάδα, για 6 εβδομάδες
  •          ΑΚ: 3 φορές την εβδομάδα, για 4 εβδομάδες, με πιθανότητα και 2ου κύκλου θεραπείας μετά από 1 μήνα.
Για όλους τους ασθενείς με EGW, sBCC και ΑΚ, η κρέμα Aldara®εξασφαλίζει μέσα από έναν μοναδικό μηχανισμό δράσης, ως τοπικός ανοσοτροποποιητής, μία εύκολη διύσδηση στην υπό θεραπεία περιοχή, παρέχοντας υψηλή κλινική και ιστολογική αποδρομή βλαβών, με χαμηλή συχνότητα υποτροπών, στην μακροχρόνια παρακολούθησή τους, εξασφαλίζοντας υψηλή αποτελεσματικότητα και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

by PREDICT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου