Αρχική

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πρόσεχε η Iarpa σε παρακολουθεί…


Ποια CIA, ποιος Μεγάλος Αδερφός, αυτά φαίνονται πια ξεπερασμένα...

Γράφει η Σάββη Μάλλιου

Η Iarpa που προφέρεται eye-AR-puh είναι η πηγή χρηματοδότησης ενός προγράμματος που θα παρακολουθεί, θα καταγράφει και θα αναλύει ότι γράφεται στα social media. Ένα "μάτι" θα συγκεντρώνει data από το twitter, το Facebook, τα blogs με στόχο ...άγνωστο!
Οι ιθύνοντες του πράγματος, υποστηρίζουν πως όχι δεν πρόκειται για ηλεκτρονική παρακολούθηση...Λένε ότι στόχος τους είναι να καταλήξουν σε ένα μαθηματικό μοντέλο, το οποίο θα προβλέπει τις εξελίξεις, βασιζόμενο στα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τα social media.
Βλέποντας περιστασιακά σε απευθείας σύνδεση τις δραστηριότητες των ανθρώπων θα γίνεται άντληση δεδομένων. Σύμφωνα με την έκθεση του Φεβρουαρίου 2008 η άντληση δεδομένων γίνεται από το γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αν και η IARPA θεωρείται ότι είναι πιο οργανωμένη και πολλές επιχειρήσεις λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα Reynard, όπως το ονομάζουν. 
Στόχος όπως αναφέρεται είναι:
Η ανακάλυψη γνώσης και η διάδοση: Θέλουν να αναπτύξουν μια τεχνολογία που να μπορεί να φέρει πληροφορίες από πολλαπλές βάσεις δεδομένων των υπηρεσιών πληροφοριών σε μία.
Η Tangram: Κρατά καρτέλες για άτομα που θα μπορούσαν να είναι πιθανές απειλές για τα σχέδιά τους.
Ανάλυση βίντεο και εξαγωγή του περιεχομένου: όπως η Google αναζήτηση για  βίντεο με λογισμικό που μπορεί να σαρώσει βίντεο για συγκεκριμένα πράγματα ή ανθρώπους. 
Η συλλογή μυστικών πληροφοριών: εξετάζει τις δραστηριότητες των στόχων του εχθρού.
Για να χειριστεί την τεράστια ποσότητα των δεδομένων π πληροφοριών η IARPA χρηματοδοτεί επίσης την ανάπτυξη της κβαντικής. Αυτοί οι τύποι υπολογιστών έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τα δεδομένα πολύ πιο γρήγορα, γεγονός που θα καταστήσει αναμφίβολα την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ πιο ευέλικτη. Η IARPA έχει ξεκινήσει επίσης μια προσπάθεια που ονομάζεται κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο στη γλώσσα (SCIL) για να ενσωματωθεί το κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της γλώσσας στην τεχνολογία.
Με όλα αυτά που συμβαίνουν, μπορεί να αναρωτιέστε αν το κοινό θα φοβηθεί για τις επιπτώσεις του έργου της IARPA και θα απομακρυνθεί από το Διαδίκτυο και το GPS. Ο Porter, ο διευθυντής IARPA, έχει προβλέψει ότι, εφόσον η τεχνολογία που βγαίνει από την έρευνα είναι σε ανάπτυξη, θα φθάσει η μέρα που τα πάντα θα κινούνται μέσω διαδικτύου, οπότε θεωρεί απίθανο ο κόσμος να απομακρυνθεί από αυτό...
Πηγή: Federation of American Scientists
by PREDICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου