Αρχική

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ…


ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ: Ανακατεύετε 3 σταγόνες σιτρονέλα, με 3 σταγόνες ευκάλυπτο, 3 σταγόνες κέδρο 3 σταγόνες λεμόνι 2 σταγόνες tea tree, με ένα ποτήρι νερό, τα αναμειγνύετε και ψεκάζετε το σπίτι και την βεράντα.


ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ: Ανακατεύετε 3 ΚΣ βορικό οξύ, με μια πατάτα λιωμένη με 1ΚΓ ζάχαρη άχνη, με λίγο ασπράδι αυγό, πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια που τοποθετείτε πάνω σε χαρτάκια και τα βάζετε σε σημεία που συχνάζουν οι κατσαρίδες. Επίσης τοποθετήστε στα σημεία εκείνα φλούδες αγγουριού.


ΜΥΓΕΣ: Ανακατεύετε 30 γαρίφαλα με φύλλα ευκαλύπτου και φύλλα δάφνης, γεμίζετε πουγκάκια που τα κρεμάτε σε διάφορα σημεία και το άρωμα που αναδύουν διώχνει τις μύγες.


ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ: Ανακατεύετε 1 ΚΓ βορικό οξύ, με 1ΚΓ ζάχαρη άχνη και ½ ποτήρι νερό και ψεκάζετε τα σημεία που περνούν τα μυρμήγκια. Επίσης τοποθετήστε στα σημεία εκείνα πορτοκάλια με καρφωμένα γαρίφαλα.

ΣΦΗΚΕΣ: Βάλτε ελληνικό καφέ σε ένα πιατάκι και κάψτε τον. Η μυρωδιά αυτή διώχνει τις σφήκες.


ΑΚΑΡΕΑ: Ανακατεύετε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλου, με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας-δεντρολίβανου-ευκαλύπτου με 1 ποτήρι νερό, ψεκάζετε το στρώμα και το κρεβάτι και το αφήνετε να στεγνώσει.


ΠΟΝΤΙΚΙΑ: Ανακατεύετε 2 ΚΣ αιθέριο έλαιο μέντας με 2 ποτήρια νερό και ψεκάζετετο σπίτι με το μίγμα. Άλλη μια συνταγή είναι να ανακατέψετε 50γρ πράσινο σαπούνι, με 1ΚΣ μέντα, με 1ΚΣ πιπέρι καγιέν και 8 ποτήρια νερό και να ψεκάσουμε τον κήπο και το σπίτι.


Τα αιθέρια έλαια τα παίρνετε από τα φαρμακεία.
Αν έχετε γύρω από την είσοδο του σπιτιού σας γλάστρες με αρωματικά φυτά (βασιλικό, λεβάντα, δάφνη, μέντα, μύρτιλο, λεμονόχορτο, αψιθιά) τα έντομα δεν θα πλησιάζουν.


PREDICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου