Στη μεσογειακή κουζίνα δεν υπάρχουν απαγορεύσεις!
Μπορείτε να φάτε τηγανητές πατάτες, απλώς μην το κάνετε καθημερινά!
Φτιάξτε τις πιο νόστιμες πατάτες....
- Πλύντε τις πατάτες και καθαρίστε τις.
- Κόψτε τις στο ίδιο πάχος περίπου για να τηγανιστούν ομοιόμορφα! Όσο πιο λεπτά τόσο πιο νόστιμα!
- Τις αφήνετε να στεγνώσουν καλά!
- Τις ρίχνετε στο ελαιόλαδο, εφόσον κάψει καλά, δοκιμάζοντας μια πατάτα. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ καυτό....
- Ρίχνετε όλες τις πατάτες μαζί για να τηγανιστούν στον ίδιο χρόνο (τραγανές εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά)
- Βάλτε τις πριν τις σερβίρετε σε απορροφητικο χαρτί και μετά στο πιάτο
- Βγάλτε τις από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα
- Αν είστε σε δίαιτα μην καταναλώσετε πάνω από 10 σπιτικές πατάτες τη φορά
- Τηγανίστε τις στην παρασιά (μέρος τη ψησταριάς για τηγάνι, αλλά με ψήσιμο στα ξύλα). Αυτό ήταν το καλύτερο μυστικό.
Βιβλιογραφία
Η Μεσογειακή Διατροφή, Εκδ. ΤΑ ΝΕΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου