Αρχική

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σύνταξη και προβλήματα υγείας


H συνταξιοδότηση έχει καταστροφικές συνέπειες για την ψυχική και σωματική υγεία, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων (IEA).
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι άνθρωποι καλό θα είναι να εργάζονται για όσο περισσότερο μπορούν και για οικονομικούς λόγους, αλλά και για να διατηρήσουν τα επίπεδα της υγείας τους σε ένα καλό επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η μελέτη συνέκρινε συνταξιούχους με ανθρώπους που συνέχισαν να εργάζονται μετά την ηλικία συνταξιοδότησης. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι μετά την συνταξιοδότηση υπήρχε αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης κατά 40%, ενώ το 60% των ανθρώπων που σταμάτησαν να εργάζονται είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από μία οργανική πάθηση. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους άνδρες και τις γυναίκες, ενώ οι πιθανότητες να αρρωστήσει κάποιος φαίνεται να αυξάνεται όσο αυξάνεται ο χρόνος συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Φίλιπ Μπουθ, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο στην απελευθέρωση των αγορών εργασίας και να επιτρέπει στους ανθρώπους να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης.
Άρα η εργασιακή απασχόληση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φαίνεται να είναι αναγκαία, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, καθώς βοηθά, επίσης, τους ανθρώπους να ζουν μια πιο υγιή ζωή.
Βιβλιογραφία
bbc.co.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου