Αρχική

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ο Κρόκος Κοζάνης είναι το καλύτερο αφροδισιακό…


Ο Κρόκος Κοζάνης και το και το τζίνσενγκ φαίνεται να ενισχύσουν τη σεξουαλική επιθυμία, σύμφωνα με μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food Research International, από μια ομάδα του Πανεπιστημίου Guelph, στο Οντάριο του Καναδά.

Το Saffron, το οποίο παράγεται από τα ξηρά στίγματα του Crocus sativus, είναι ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται ευρέως στην ισπανική, ιταλική και ινδική κουζίνα. Gingseng είναι μια ρίζα η οποία χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της μνήμης και την αντοχή.

Η μελέτη από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο του Καναδά, επίσης, διαπίστωσε ότι το κρασί και η σοκολάτα έχουν επίσης αφροδισιακές ιδιότητες, αλλά στην περίπτωση αυτή η επίδραση είναι λόγω της επίδρασης των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, από τις φαινυλαιθυλαμίνες.

Το δε αλκοόλ, επιβεβαιώθηκε ότι αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μειώνει την σεξουαλική απόδοση…

Βιβλιογραφία
  1. Assimopoulou, AN; VP Papageorgiou & Z Sinakos (2005), "Radical scavenging activity of Crocus sativus L. extract and its bioactive constituents", Phytotherapy Research 19 (11). PMID 16317646
  2. Darling Biomedical Library (2002), "Saffron", Darling Biomedical Library (UCLA), <http://unitproj.library.ucla.edu/biomed/spice/index.cfm?displayID=22>. Retrieved on January 10, 2006.
  3. Deo, B (2003), "Growing Saffron—The World's Most Expensive Spice", Crop & Food Research (New Zealand Institute for Crop & Food Research) (no. 20), <http://www.crop.cri.nz/home/products-services/publications/broadsheets/020Saffron.pdf>. Retrieved on January 10, 2006.
  4. Ferrence, SC (2004), "Therapy with saffron and the Goddess at Thera", Perspectives in Biology and Medicine 47 (2). PMID 15259204
  5. Willard, P (2001), Secrets of Saffron: The Vagabond Life of the World's Most Seductive Spice, Beacon Press, ISBN 0-8070-5008-3, <http://books.google.com/books?ie=UTF-8&hl=en&id=WsUaFT7l3QsC>. Retrieved on January 10, 2006.
  6. John P. Melnyk, Sunan Wang and Massimo F. Marcone Chemical and biological properties of the world's most expensive spice: Saffron, Food Research International.Volume 43, Issue 8, October 2010, Pages 1981-1989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου