Αρχική

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Οι παρενέργειες του ήλιου…


Η μεγάλη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστατευτικά μέσα, προκαλεί θερμοπληξία, εγκαύματα, αφυδάτωση, φωτογήρανση, ξηρότητα δέρματος, καταρράκτη στα μάτια και καρκίνο του δέρματος.
Σε περίπτωση θερμοπληξίας, με συμπτώματα όπως ζάλη, ναυτία, εφίδρωση, ταχυκαρδία, υπόταση, ωχρότητα, πονοκέφαλο και κόπωση φύγετε από τον ήλιο, πηγαίνετε σε σκιερό μέρος με κλιματισμό και ξαπλώστε με τα πόδια λίγο υπερυψωμένα. Βγάλτε τα ρούχα σας, πιείτε κρύο νερό, δροσιστείτε με κρύα επιθέματα ή λουστείτε με νερό και παρακολουθείτε την θερμοκρασία σας, τις σφύξεις και την πίεσή σας.
Σε περίπτωση εγκαύματος κάντε ένα κρύο ντους προσθέτοντας μισό φλιτζανάκι σόδας στο νερό του μπάνιου. Μετά να απλώνετε μια καταπραϋντική λοσιόν πολλές φορές την ημέρα. Προσοχή μην μολυνθούν οι σπασμένες φουσκάλες, γι’ αυτό τοποθετήστε πάνω μια αντιμικροβιακή αλοιφή σε όσες έχουν σπάσει.
Σε περίπτωση αφυδάτωσης, λόγω της αυξημένης εφίδρωσης αποφύγετε τους πολλούς καφέδες και το αλκοόλ, γιατί λειτουργούν ως διουρητικά και θα αυξηθούν οι απώλειες. Προληπτικά να πίνετε τουλάχιστον 3 λίτρα νερό την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου