Αρχική

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Το ψάρεμα ως θεραπεία


Δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της Σκωτίας ενέταξαν το ψάρεμα στο θεραπευτικό οπλοστάσιό τους, εκτιμώντας ότι το ήσυχο περιβάλλον στις όχθες των ποταμών μπορεί να δράσει ευεργετικά στους ασθενείς και ταυτοχρόνως να αμβλύνει το αίσθημα στιγματισμού που νιώθουν.
Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό ορισμένων νοσηλευτών των νοσοκομείων Leverndale και Dykebar, οι οποίοι είναι δεινοί ψαράδες – και το ιατρικό προσωπικό ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τις πρώτες δοκιμές, ώστε πλέον έχει καταρτίσει ειδικά προγράμματα για τους ασθενείς. Οι νοσηλευτές δημιουργούν ομάδες των οκτώ έως 10 ασθενών και πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα μαζί τους για ψάρεμα.
Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στους ασθενείς μια νέα δεξιότητα, η οποία απαιτεί να διδαχθούν και να εφαρμόσουν κάτι καινούργιο, ενώ ταυτοχρόνως τους παρέχει το αίσθημα της προσωπικής επίτευξης και αμβλύνει το αίσθημα στιγματισμού που νιώθουν.
Επιπλέον, επειδή οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα προέρχονται από τους θαλάμους μακράς νοσηλείας, για μερικούς από αυτούς είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουν να βγουν στον αληθινό κόσμο.
Νομίζουμε ότι με τόσα ψάρια, φύγαμε κι εμείς για ψάρεμα τώρα....!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου