Αρχική

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Παλιές φωτογραφίεςΟι επιστήμονες λένε πως το να βλέπεις παλιές φωτογραφίες επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία και επιδεινώνει την τυχόν υπάρχουσα κατάθλιψη.
Μερικές φορές όμως  είναι χρήσιμο να βλέπεις μια φωτογραφία μετά από χρόνια, για να μαθαίνεις τι παθαίνεις και να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Πολύ περισσότερο μια τέτοια φωτογραφία.
Ο Σημίτης κρατά ψηλά τα πρώτα ευρώ που μόλις έβγαλε από το ΑΤΜ. Γελά και δίπλα του ο Παπαδήμος, τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χειροκροτεί.
10 χρόνια πριν ακριβώς. Η Ελλάδα έχει πιστέψει πως είναι μια μεγάλη δύναμη. Ο Σημίτης υπόσχεται εκσυγχρονισμό, ο Παπαδήμος πιστωτικές κάρτες.
Στις τράπεζες-μία σε κάθε γωνία-ο κόσμος τρέχει να ακουμπήσει το νέο νόμισμα. Η Ελλάδα τρέχει στη λεωφόρο.
Οι εργολάβοι χτίζουν, οι μιζαδόροι κονομάνε, οι τραπεζίτες κερδίζουν και οι πολίτες απλώς δεν θέλουν να ξέρουν.  Εορτοδάνια, διακοποδάνεια, ευτυχία σε 12 άτοκες δόσεις. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να φαντάζει η φωτογραφία μια μεγάλη φάρσα. Αυτοί που ανόητα σύγκριναν τότε τη Γερμανία με την Ελλάδα, έχουν γονατίσει σήμερα μπροστά της και κλαίνε.
Αυτή τη φορά τα δύο μεγάλα κόμματα υπόσχονται πως θα μας βγάλουν από την κρίση που μας έριξαν τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα εκείνης της εποχής. 
Ο Παπαδήμος είναι πλέον πρωθυπουργός στη θέση του Σημίτη. Χρειάστηκαν μόλις 10 χρόνια.
Πόσα θα χρειαστεί να καταλάβουμε;
Καληνύχτα Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου