Αρχική

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Πεϊκή πρόθεση



Η δυσλειτουργία της στύσης είναι η αδυναμία επίτευξης ή και διατήρησης στύσης ικανής για σεξουαλική επαφή.
Ένας στους δύο άνδρες ηλικίας 40-70 ετών εμφανίζει κάποιου βαθμού στυτική διαταραχή, ενώ περισσότεροι από 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν στυτικά προβλήματα.
Τα αίτια μπορεί να είναι οργανικά σε ποσοστό 85%, όπως Σακχαρώδης Διαβήτης, Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, αντιυπερτασικά φάρμακα, ορμονικές διαταραχές, τραυματισμοί και χειρουργικές επεμβάσεις στο ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τον προστάτη. Επίσης το αλκοόλ, το κάπνισμα και το καθημερινό stress είναι επιβαρυντικοί παράγοντες.
Η θεραπεία της Στυτικής Δυσλειτουργίας μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική.
Συντηρητική θεραπεία
1.      Φάρμακα από το στόμα: Είναι η θεραπεία πρώτης γραμμής, γιατί τα φάρμακα είναι εύκολα στη χρήση τους, ασφαλή και αποτελεσματικά. Όμως σε ένα 30% των ασθενών δεν είναι αποτελεσματικά.
2.      Αγγειοδιασταλτικές ενέσεις: Σε μερικούς ασθενείς είναι αποτελεσματικές αλλά μπορεί να προκαλέσουν πόνο και αιμάτωμα στο σημείο της ένεσης, επώδυνη παρατεταμένη στύση και ίνωση του πέους.
Χειρουργική θεραπεία
Αποτελεί τη θεραπεία εκλογής για τους ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική θεραπεία. Η τοποθέτηση της πεϊκής πρόθεσης πραγματοποιείται με μια απλή επέμβαση, με επισκληρίδιο αναισθησία και διαρκεί μια ώρα, ενώ απαιτείται νοσηλεία μόνο μιας ημέρας.
Η τομή είναι μικρή, στην κάτω επιφάνεια του πέους και το υλικό ενσωματώνεται πλήρως και δεν γίνεται αντιληπτό, ούτε κατά την ώρα της επαφής από τη σύντροφο.
Τα πλεονεκτήματα των πεϊκών προθέσεων είναι:
-Αυθόρμητη σεξουαλική επαφή χωρίς εξάρτηση από φάρμακα ή ενέσεις
-Δυνατότητα διατήρησης της στύσης για όσο διάστημα επιθυμεί ο χρήστης
-Δυνατότητα στύσης όποτε επιθυμεί ο χρήστης
-Μόνιμη λύση
-Φυσιολογικός οργασμός και εκσπερμάτιση
-Τα εμφυτεύματα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου