Αρχική

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο προφήτης



«Πάνω στον καμβά της πραγματικότητας, η φαντασία υφαίνει νέα σχήματα…»
Ονειρόδραμα, Στρίντμπεργκ
Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα του Έλληνα αποτελεί και αποτελούσε ο φόβος για κάθε αλλαγή.  Έτσι και τώρα, προτιμά να υπομένει μια μίζερη καθημερινότητα, ν’ αφήνει τη ζωή να ξεγλιστρά ανούσια μέσα από τα δάκτυλά του, να βιώνει την αποτυχία και τη δυστυχία μέσα στο ίδιο του το σπίτι και παρόλα αυτά να μην τολμά ν’ αλλάζει τίποτα ακόμη και τώρα που ιδρώνει από την αγωνία μήπως καταστραφεί.
Και περιμένει για κάποιον προφήτη, φορέα της προόδου, της εξέλιξης, προάγγελο των μεγάλων αλλαγών, που θα είναι προικισμένος με βαθιά ενσυναίσθηση και θα ζει χρόνια μπροστά από αυτήν την παλιοεποχή.
Και όταν έρθει θα  προκαλέσει τον τρόμο και το μίσος και μονάχα πολλά χρόνια μετά όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές και οι αγώνες θα έχουν τελειώσει και η νέα τάξη πραγμάτων θα έχει εδραιωθεί θα αναγνωριστεί η αξία του συγκεκριμένου ατόμου και θα δοξαστεί το όνομά του όπως αρμόζει.
Οποιοδήποτε κι αν είναι πάντως το αποτέλεσμα, οι προφήτες είναι μετρημένοι, ανά τους αιώνες, στα δάκτυλα γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε κι εμείς από μόνοι μας ν’ αλλάξουμε, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.
Γιατί οι ίδιες οι ανθρώπινες σχέσεις, ο έρωτας, το μίσος, η φιλία, η αγάπη ίσως να επαναλαμβάνονται αέναα, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρόνος είναι εντέλει κυκλικός, αλλά οι διαστάσεις του μπορεί και πρέπει να είναι άπειρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου