Αρχική

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μυστικά ομορφιάς



Μυστικά ομορφιάς, που θα πρέπει να γνωρίζετε, για ένα λαμπερό πρόσωπο...
1      1.Βάλε χρώμα
Αν η αντηλιακή κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε αφήνει την επιδερμίδα σας θαμπή και άχρωμη δοκίμαστε αυτό: αναμίξτε την κρέμα σου με 2-3 σταγόνες από υγρό μπρονζέρ.
2. Χρησιμοποιήστε έλαια
Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα τα έλαια μπορούν να κάνουν θαύματα. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να τα χρησιμοποιείτε στην πιο αγνή μορφή τους. Μια φορά την εβδομάδα φτιάξτε μια μάσκα από πολτό αβοκάντου ή κάντε μασάζ με μια κουταλιά παρθένο ελαιόλαδο πριν από την κρέμα νυκτός.
3. Κάντε στιγμιαίο face lift
Για να κερδίσετε ένα στιγμιαίο face lift εφέ θα χρειαστείτε μια παγοκύστη και έναν χυμό μήλου. Μόλις παγώσει ο χυμός πάρτε μερικά παγάκια μήλου και περάστε τα πάνω από το πρόσωπό σας. Οι ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία θα σας ανταμείψουν.
4. Φάτε φρούτα και λαχανικά για ενυδάτωση
Όταν τρώτε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό, όπως το γκρέιπφρουτ και το αγγούρι, το νερό διεισδύει στα κύτταρα πολύ πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Τρία φρούτα την ημέρα και χορταστικές μερίδες από λαχανικά θα διευκολύνουν το έργο σας.
5. Εφαρμόστε τις κρέμες σας με τη σωστή σειρά
Για αισθητά αποτελέσματα και μέγιστη απορρόφηση, να εφαρμόζετε τις κρέμες σας με τη σωστή σειρά. Πρώτα αυτή με την πιο λεπτή υφή (όπως τα serum) και στη συνέχεια τις πιο πλούσιες κι ενισχυμένες φόρμουλες. Για παράδειγμα το πρωί, ξεκινήστε με το serum, συνεχίστε με την ενυδατική σας κρέμα και ολοκλήρωστε με την αντηλιακή φροντίδα.
6. Φροντίστε την επιδερμίδα σας όπως στα μωρά
Όταν πλένετε το πρόσωπό σας αποφύγετε τα σκληρά σφουγγάρια και χρησιμοποιήστε μόνο τα δάχτυλά σας. Αν παρόλα αυτά επιμένετε καλό είναι να προτιμήσετε μια παιδική λούφα για νεογέννητα που θα προστατεύσει το πρόσωπό σας από πιθανά μικρογδαρσίματα.
7. Ανακατέψτε τις κρέμες
Αν η αγαπημένη σας κρέμα ημέρας δεν έχει δείκτη προστασίας υπάρχει λύση. Ανακατέψτε την με μια ελαφριά αντηλιακή λοσιόν και απλώστε  την με τον συνηθισμένο τρόπο σε όλο το πρόσωπο.
8. Διπλή καθαριότητα
Αν είστε από τις περιπτώσεις που βάφετε το πρόσωπό σου καθημερινά θα πρέπει να αναθεωρήσετε την ρουτίνα καθαρισμού. Ξεκινήστε αρχικά με ένα γαλάκτωμα ή λοσιόν ντεμακιγιάζ και στην συνέχεια πλύνετε πολύ καλά το πρόσωπο με ένα αφρώδες gel καθαρισμού. Οι κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι απαλές και με κυκλική φορά από τον λαιμό προς το μέτωπο.
9. Πιείτε μόνο ένα ποτό την ημέρα
Περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα μπορεί να αυξήσει την λιπαρότητα της επιδερμίδας και να διευρύνει τους πόρους. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα μπορεί να προκαλέσει και η έλλειψη ύπνου. Γι’ αυτό ένα επτάωρο θα πρέπει να το διεκδικείτε σε καθημερινή βάση.  
10.Κάντε απολέπιση
Όταν θέλετε να πετύχετε πιο βαθύ καθαρισμό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε το scrub με περισσότερη δύναμη, αλλά για περισσότερη ώρα. Η έντονη πίεση μπορεί να προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
11. Σαν σφουγγάρι

Αν δεν σας ευχαριστεί η υφή που αφήνει η αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο δεν έχετε παρά να την απλώσετε με ένα σφουγγάρι. Διεισδύει καλύτερα και πιο γρήγορα και αφήνει την επιδερμίδα σαν μωρού παιδιού.
12. Η αντηλιακή κρέμα εφαρμόζεται όλες τις εποχές
Έτσι θα προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τις δυσχρωμίες που αφήνει ο ήλιος χωρίς προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου