Αρχική

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Παγκόσμιος οδηγός καλής συμπεριφοράςΑν ταξιδεύετε συχνά πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε του κώδικες επικοινωνίας του κάθε λαού.
Μαθαίνοντας τον παγκόσμιο οδηγό καλής συμπεριφοράς, το σίγουρο είναι ότι θα γλιτώσετε τα μπλεξίματα. Και αν είσαστε σε ξένη χώρα, κανείς δεν ξέρει με τι τρόπο και πότε  θα ξεμπερδέψετε:
-Στη Βρετανία όταν είστε σε μπαρ, ποτέ μην ζητήσετε από τον μπάρμαν 2 ποτά δείχνοντας δείκτη και μέσο. Για του Βρετανούς αυτό ισοδυναμεί με την δική μας χειρονομία του μεσαίου δακτύλου.
-Αν πάτε στην Βραζιλία μην κάνετε κύκλο με τον αντίχειρα και τον δείκτη για να πείτε OK! Στην Βραζιλία με αυτόν τον κύκλο συμβολίζουν την συνουσία, οπότε μετά για να γλιτώσετε από τους Βραζιλιάνους το βάζετε στα πόδια..
-Στην Ιαπωνία καλύπτουμε το στόμα μας με το χέρι, όταν γελάμε διότι αλλιώς θα μας θεωρήσουν ανόητους και φυσικά υποκλινόμαστε όταν χαιρετάμε.
-Στην Ταϋλάνδη το να σκαλίζει ο συνομιλητής σας τη μύτη του θεωρείται συνήθεια υγιεινής, οπότε μην θορυβηθείτε.
-Στην Αίγυπτο σταυροπόδι και άπλωμα ποδιών προς τα εμπρός είναι απαγορευτικά αν η σόλα των παπουτσιών είναι ορατή στους απέναντι.
-Στην Κίνα μην αδειάζετε το πιάτο όταν τρώτε. θα νομίζουν ότι δεν χορτάσατε και θέλετε κι άλλο φαγητό, ενώ αν σας σερβίρουν ολόκληρο κεφάλι κοτόπουλου στο πιάτο θεωρείται ιδιαίτερη τιμή.
-Στην Ιταλία, μην αγγίζετε τα λαχανικά στα μανάβικα και μην παραγγέλνετε καπουτσίνο μετά τις 12, γιατί οι Ιταλοί το θεωρούν αγένεια.
-Τα λευκά τριαντάφυλλα στην Κίνα συμβολίζουν το θάνατο.
-Σε Μαρόκο, Νεπάλ, Τουρκία και Ινδία το αριστερό χέρι είναι αυτό της τουαλέτας, οπότε για φαγητό και επαφή επιτρέπεται μόνο το δεξί.
-Στις μουσουλμανικές χώρες, είναι ζωτικής σημασίας το πότε θα καλύπτετε όχι μόνο το πρόσωπο αν είστε γυναίκες αλλά και τους αστραγάλους. Στους ναούς απαγορεύονται τα σορτς για τους άνδρες και προτιμούνται τα παρεό.
Καλά σας ταξίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου