Αρχική

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μπλοκάρισμα της εξάπλωσης του καρκίνου


«Κλειδί» για την εξάπλωση του καρκίνου αποτελεί ένα γονίδιο που ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, το γονίδιο WWWP2. Αυτό το γονίδιο καταστάληκε σε συνθήκες εργαστηρίου από τους επιστήμονες κι έτσι αποτράπηκαν οι μεταστάσεις του καρκίνου.
Φαίνεται πραγματικά ότι είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη και θ’ αποτελέσει μια καινοτόμο προσέγγιση στην αντιμετώπιση του καρκίνου και την πρόληψή του, μετατρέποντας τον καρκίνο σε μια χρόνια νόσο. Η εξέλιξη αυτή δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «ONCOGENE».
Οι καρκινικοί όγκοι είναι γνωστό ότι εξαπλώνονται με διαφυγή κυττάρων από τον αρχικό όγκο  και στη συνέχεια μετακινούνται στο σώμα μέσω των λεμφαδένων, αλλά και του αίματος. Όταν φτάσουν στον προορισμό τους αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν μεταστατικούς όγκους, που είναι συνήθως ανθεκτικοί στις συνήθεις θεραπείες.
Οι Βρετανοί ερευνητές στο εργαστήριο κατέστειλαν τη δράση ενός γονιδίου και τότε αυτόματα αυξήθηκε μια πρωτεΐνη που εμποδίζει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων κι έτσι τα καρκινικά κύτταρα με τον τρόπο αυτό παρέμειναν σε λανθάνουσα κατάσταση. 
Το ζητούμενο τώρα είναι να επινοηθεί ένα ισχυρό φάρμακο που θα φθάνει στο εσωτερικό των καρκινικών κυττάρων εκλεκτικά και θα εξουδετερώνει τη δράση του γονιδίου αυτού.
Βιβλιογραφία
Επιστημονική Επιθεώρηση «ONCOGENE»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου