Αρχική

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Διατροφή για περισσότερο sex



Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική δραστηριότητα συνδέονται άμεσα με την εγκεφαλική δραστηριότητα.
Οι νευροδιαβιβαστές είναι ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην ενεργοποίηση της σεξουαλικής διάθεσης. Οι νευροδιαβιβαστές που είναι η ντοπαμίμη, η ακετυλοχολίνη, το GABA και η σεροτονίνη αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές (π.χ. τυρί, κρέας, γάλα, αυγά) που μας δίνουν τα αμινοξέα είναι απαραίτητες για τη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β παίζουν βασικό ρόλο στη δράση των νευροδιαβιβαστών. 
Επίσης η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο συμβάλλουν στην προστασία των νευροδιαβιβαστών από βλάβες. Η βιταμίνη Ε είναι η βιταμίνη η οποία συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων του αίματος, ενώ έχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα.
Τα καλύτερα αφροδισιακά:
Ο καφές: Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς της Αμερικής ο καφές χρησιμοποιείτο ευρέως για την ενίσχυση της γονιμότητας. Από επιστημονικής πλευράς, ο καφές έχει διεγερτικές ιδιότητες.
Τα οστρακοειδή: Περιέχουν ψευδάργυρο που ενισχύει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης καθώς και ντοπαμίνη, μια ορμόνη που ανεβάζει τη σεξουαλική διέγερση.
Τα σύκα: Τα σύκα περιέχουν αμινοξέα και τα αμινοξέα χρησιμοποιούνται για το σχηματισμό πρωτεϊνών που απαιτούνται για την παραγωγή νευροδιαβιβαστών.
Το σκόρδο: Περιέχει allicin,  που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος κι έτσι τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Υπάρχει και σκόρδο σε κάψουλες αν δεν αρέσει σε κάποιον η γεύση του σκόρδου.
 Η σοκολάτα: Περιέχει την θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές που μοιάζει πολύ με την καφεΐνη. Επίσης περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη  που παράγει ο οργανισμός όταν κάποιος είναι ερωτευμένος. Επιπλέον περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που ενισχύουν το αμυντικό μας σύστημα.
Τα σπαράγγια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που διεγείρει την παραγωγή ορμονών.
Το σέλερι: Το σέλερι, το χοντρό κοτσάνι του σέλινου, περιέχει ανδροστερόνη, μία ανδρική  ορμόνη που αυξάνει την ερωτική διέγερση και στους άνδρες και στις γυναίκες.
Οι μπανάνες: Περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη που αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Επιπλέον αποτελούν καλή πηγή καλίου και βιταμίνης Β2 που αυξάνει την ενέργεια του σώματος.
Ο ανανάς: Περιέχει κι αυτός το ένζυμο βρομελίνη.
Το μάνγκο, τα ροδάκινα και οι φράουλες: Έχουν συνδεθεί με το έργο «9 ½ εβδομάδες και αυτό έχει καταγραφεί στην μνήμη όλων. Όλα αυτά τα εύχυμα φρούτα με το σχήμα και την υφή που έχουν, μπορούν να προκαλέσουν ερωτικούς συνειρμούς.
Ο βασιλικός: Κατά των πονοκεφάλων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αιμάτωση των γεννητικών οργάνων και αυξάνει την παραγωγή των ερωτικών ορμονών.
Το αβοκάντο: Οι Αζτέκοι αποκαλούσαν το δέντρο Αβοκάντο «Δέντρο των όρχεων». Το αβοκάντο περιέχει υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος το οποίο βοηθάει στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και μας παρέχει με αυτό τον τρόπο περισσότερη ενέργεια. Επίσης περιέχει τη βιταμίνη Β6 η οποία βοηθάει στη παραγωγή της τεστοστερόνης που βοηθάει στην αύξηση της επιθυμίας τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες και κάλιο που αυξάνει την ενεργητικότητα και ρυθμίζει και τη λειτουργία του θυρεοειδή.
Ξηροί καρποί: Αποτελούν βασική πηγή των απαραίτητων λιπαρών οξέων. Αυτά έχουν ζωτική σημασία για τον οργανισμό καθώς του παρέχουν τις πρώτες ύλες για την παραγωγή ορμονών. Όσον αφορά τα αμύγδαλα η οσμή τους είναι διεγερτική και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αρωματικών κεριών.
Τα αυγά: Τα αυγά περιέχουν πρωτεϊνες και βιταμίνες Β5 και Β6 οι οποίες βοηθάνε στην εξισορρόπηση των ορμονών, δυναμώνουν το σπέρμα  και καταπολεμούν το στρες. Το αυγό αποτελεί σύμβολο της γονιμότητας και της αναγέννησης. Πολλοί καταναλώνουν ωμά αυγά κοτόπουλου πριν από το σεξ για να ανεβάσουν την λίμπιντο, την ενέργεια και τη γονιμότητά τους.
Συκώτι: Το συκώτι περιέχει μεγάλη ποσότητα γλουταμίνης κι η γλουταμίνη αυξάνει την ερωτική διέγερση.
Το αλκοόλ: Θεωρείται αφροδισιακό γιατί μειώνει τις αναστολές.
Ο βασιλικός πολτός: Είναι γνωστός για την θρεπτική του αξία και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στο καρδιαγγειακό σύστημα, τον μεταβολισμό και την καταπολέμηση του στρες. Μάλιστα, ευνοεί την οξυγόνωση των ιστών, διεγείροντας την όρεξη και την ψυχική διάθεση και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Το τζίνσενγκ: Θεωρείται από πολλούς ως το νούμερο ένα αφροδισιακό και τονωτικό του γεννητικού συστήματος. Στην κινέζικη ιατρική μάλιστα, χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις εξάντλησης ή αδυναμίας.
Ο γλυκάνισος
: Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα αφροδισιακά και περιέχει ένα αιθέριο έλαιο την ανηθόλη, σε ποσοστό 80%, η οποία πιστεύεται αφήνει μια ιδιαίτερη ελκυστική μυρωδιά στο σώμα και έχει μια ήπια οιστρογόνο δράση, η οποία αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία.
Τα φύκια: Περιέχουν ασβέστιο, ιώδιο και σίδηρο που αυξάνουν την σεξουαλική διέγερση.
Το λάχανο: Περιέχει ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν την αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.
Άγρια γλυκοπατάτα: Περιέχει ουσίες που αυξάνουν την αιμάτωση κι έτσι την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου