Αρχική

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Σεξ μετά τον τοκετό

 
Τα σεξουαλικά προβλήματα μετά τον τοκετό είναι πολλά.  
Ο τοκετός είναι μια τραυματική διαδικασία για μια γυναίκα.  
-Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αιδοιοτομή, η τομή στον κόλπο και τους γύρω μυς, για να μπορέσει να βγει το κεφάλι του μωρού. Η ραφή της αιδοιοτομής συχνά πονά πολύ, προπάντων αν είναι μεγάλη, και κάνει τη σεξουαλική πράξη επώδυνη. 
-Επιπλέον, στον τοκετό συμβαίνουν σημαντικές ορμονικές αλλαγές  και η γυναίκα δέχεται συναισθηματικές πιέσεις.
-Πολλές γυναίκες υποφέρουν από αναιμία, υπερβολική κόπωση ή κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ερωτική επιθυμία τους.
-Τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό, η γυναίκα συχνά αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στο νεογέννητο και τα μητρικά της καθήκοντα την αφήνουν ξάγρυπνη τις νύχτες. Όλες αυτές οι δραστηριότητες της αφήνουν ελάχιστη ενέργεια για οτιδήποτε άλλο.
Ο χρόνος που απαιτείται για την επάνοδο στο σεξ είναι διαφορετικός για κάθε γυναίκα.
-Πειραματιστείτε προσεκτικά, για να ανακαλύψετε με ποιον τρόπο μπορείτε να χαρείτε μαζί με το σύντροφό σας το σεξ. Πολλές γυναίκες, λίγες ημέρες μετά τη γέννα, θέλουν να έχουν οργασμό. Άλλωστε το σεξ βοηθά τη μήτρα τους να επανέλθει πιο γρήγορα στη φυσιολογική της κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, αν επιχειρήσετε να κάνετε έρωτα 10 με 14 ημέρες μετά τον τοκετό. Η πρώτη φορά θα είναι ίσως δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να το αποτολμήσετε, γιατί έτσι θα αποκατασταθεί γρηγορότερα η ερωτική σας ζωή. Προς το παρόν, η ιατρική συμβουλή παραμένει ότι η μέση γυναίκα θα πρέπει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μετά από έξι εβδομάδες. 
-Ο οργασμός πάντως θεωρείται ευεργετικός και για τη γυναίκα και για τον άνδρα και μορεί να συμβεί με το χάιδεμα του χεριού στα γεννητικά όργανα ή με το στοματικό σεξ. Η Αιδοιολειξία πρέπει να αποφεύγεται τους τρεις πρώτους μήνες γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει λοίμωξη στον κόλπο και στη μήτρα ή να μπει αέρας στα αιμοφόρα αγγεία της μήτρας και να προκαλέσει «εμβολή αέρα» που μπορεί να είναι και θανατηφόρος.  
-Το χάιδεμα στο στήθος της γυναίκας κάνει καλό και μπορεί να βοηθήσει στη παραγωγή γάλακτος. Θα ήταν καλό να ταΐσετε το μωρό σας πριν το σεξ, ώστε να αδειάσει το στήθος όσο το δυνατόν γίνεται. Γενικά, οι γυναίκες ανακτούν την ερωτική τους επιθυμία μέσα σε δύο μήνες από τον τοκετό.
Εάν η λίμπιντο σας δεν επιστρέψει, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν γιατρό.
-Όταν είστε και οι δύο έτοιμοι να έχετε σεξουαλική επαφή μετά τη γέννηση, πρέπει στην αρχή να είναι ήπια. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να βρείτε μια ώρα της ημέρας που το μωρό δεν είναι πιθανό να ξυπνήσει, για να έχετε ηρεμία και γαλήνη.
-Οι ορμονικές αλλαγές και η ανησυχία μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα του κόλπου  τους πρώτους τρεις μήνες μετά τον τοκετό. Αλλά μην παίρνετε ορμόνες, γι 'αυτό. Αντ 'αυτού, να αγοράσετε λιπαντικά. Μερικά προφυλακτικά έχουν ενσωματωμένο λιπαντικό που μπορεί να βοηθήσει.
-Για τις πρώτες συνεδρίες σεξ μετά τον τοκετό, είναι μια καλή ιδέα να επιλεγεί μια στάση στην οποία η γυναίκα μπορεί να ελέγξει το ρυθμό και το βάθος της διείσδυσης. Η στάση με τη γυναίκα από πάνω ή η στάση όπου και οι δύο σύντροφοι βρίσκονται ο ένας δίπλα ή απέναντι στον άλλο, μπορεί να είναι πιο άνετες.
-Σημείωση προς τους άνδρες συντρόφους: να είναι ήπιοι και υπομονετικοί και να μην προσπαθούν να πιέσουν  τη σύζυγό τους για σεξουαλική επαφή πριν είναι έτοιμη!
-Μην ξεχνάτε την αντισύλληψη.
-Τα τελευταία χρόνια, έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα οι θεραπείες ορμονών  για την αύξηση της γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας. Από το 2012, το μοναδικό φάρμακο στην αγορά  είναιτο Intrinsa, που είναι ένα αυτοκόλλητο δέρματος με τεστοστερόνη. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για γυναίκες που  μόλις γέννησαν. Προς το παρόν, έχει ένδειξη για τις γυναίκες που αφαιρέθηκαν οι ωοθήκες  και οι οποίες λαμβάνουν οιστρογόνα. Δυστυχώς, το Viagra και τα άλλα φάρμακα δεν έχουν μέχρι σήμερα αποδειχθεί ότι μπορούν να βοηθήσουν τις νέες μητέρες που έχουν δυσκολία με το σεξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου