Αρχική

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μαύροι κύκλοι




Οι κυριότερες αιτίες των μαύρων κύκλων λόγοι είναι η ύπαρξη αλλεργιών, η συμφόρηση της μύτης και η κληρονομικότητα.
Αποτελεσματική αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια!
-Οι μαύροι κύκλοι είναι συχνά κληρονομικοί. Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται επίσης σε ελλιπή απορρόφηση πρωτεϊνών, εξαιτίας έλλειψης βιταμίνης Β6 και φυλλικού οξέως. Πιθανόν λοιπόν να χρειάζεται να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής.
- Οι αλλεργίες αποτελούν την κυριότερη αιτία για την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Εποχιακές αλλεργίες μπορούν συνήθως να αντιμετωπισθούν με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Η καλύτερη λύση για τις μόνιμες αλλεργίες είναι συνήθως η αποφυγή των αιτιών που τις προκαλούν. Άτομα με αλλεργίες συνήθως παρουσιάζουν έλλειψη βιταμινών Β6 και Β12 καθώς και φυλλικού οξέως.
 -Όταν κοιμόμαστε λίγες ώρες το δέρμα στο πρόσωπό μας γίνεται πιο ωχρό και μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία. Βρείτε τρόπο να συμπληρώνετε 8 ώρες ύπνου καθημερινά για 2 εβδομάδες και θυμηθείτε ότι το αλκοόλ και τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου.
- Υπάρχουν ειδικές μάσκες ύπνου για το πρόσωπο που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
-Εφαρμόστε κρύα σακουλάκια, για περίπου 10-15 λεπτά, με παγάκια τσάι τυλιγμένα σε ύφασμα ή φέτες αγγουριού στα μάτια σας καθημερινά. Η τανίνη που περιέχει το τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το πρήξιμο και τον δυσχρωματισμό, ενώ οι ουσίες που περιέχονται στο αγγούρι ανανεώνουν την όψη του δέρματος γύρω από τα μάτια. 
-Πλύνετε το πρόσωπό σας καθημερινά με κρύο νερό. Το κρύο νερό προκαλεί συστολή των αγγείων και συνεπώς μείωση του οιδήματος στην περιοχή.
-Εφαρμόστε κρέμα ματιών που περιέχει βιταμίνη Κ, βιταμίνη C και ρετινόλη. Οι μαύροι κύκλοι πιθανόν να οφείλονται στην έλλειψη της βιταμίνης Κ και C.
-Αποφεύγετε να τρίβετε τα μάτια σας, γιατί το τρίψιμο ερεθίζει την περιοχή και μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή τριχοειδών αγγείων προκαλώντας το μαύρισμα της περιοχής.
-Κρατήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και πιείτε αρκετό νερό καθημερινά. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά και συμπληρώστε τη διατροφή σας με βιταμίνες αν είναι αναγκαίο. Επίσης να πίνετε άφθονο νερό καθημερινά.
-Μειώστε τη λήψη αλατιού. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών σε διάφορα σημεία του σώματος συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών κάτω από τα μάτια.
-Κόψτε το κάπνισμα. Το κάπνισμα δημιουργεί προβλήματα στο κυκλοφορικό που εντείνουν το πρόβλημα των μαύρων κύκλων
-Καλύψτε τους μαύρους κύκλους με καλλυντικά.
-Η ένεση υαλουρονικού οξέος κάτω από τα μάτια βοηθάει πάρα πολύ στην εξαφάνιση των μαύρων κύκλων. Η θεραπεία διαρκεί μισή ώρα και πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου