Αρχική

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανδρική ομορφιά



Η ομορφιά δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση.
Μετά τα 30 η ικανότητα ανανέωσης της επιδερμίδας μειώνεται και στους άνδρες.
Έτσι κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια γήρανσης…
Βέβαια λόγω των υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης, το ανδρικό δέρμα έχει πυκνότερο δίκτυο κολλαγόνου κι έτσι είναι πιο ανθεκτικό στις ρυτίδες. Το καθημερινό ξύρισμα επίσης βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα κι έτσι στην καθυστέρηση της πρώιμης γήρανσης.
Το γήρας στους άνδρες το φέρνει ο χρόνος, το στρες, η έντονη ζωή, η ρύπανση και η κούραση. 
Τα κύρια προβλήματα στους άνδρες όσον αφορά την επιδερμίδα τους είναι οι σακούλες γύρω από τα μάτια, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και οι ρυτίδες δίπλα στα μάτια.
-Σακούλες γύρω από τα μάτια
Ταλαιπωρούν τους άνδρες που είναι  πάνω από 40 ετών, συνήθως. 
Οι αιτίες τους είναι ο χρόνος, η κληρονομικότητα, ο ελάχιστος ύπνος, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού, αλμυρών φαγητών και η κατάχρηση αλκοόλ. Στην περιοχή γύρω από τα μάτια συγκεντρώνεται λίπος ή υγρά και η καταπολέμηση είναι δύσκολη.  
Χρησιμοποιούνται συνήθως συσφιγκτικές κρέμες ματιών και κυρίως περιορίζονται τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, ελαττώνεται η κατανάλωση αλατιού και αυξάνεται η κατανάλωση νερού. 
Να ρίχνετε άφθονο κρύο νερό στα μάτια σας και κοιμηθείτε σε ψηλό μαξιλάρι. 
Κάντε κρύες κομπρέσες ή βάλτε στα μάτια σας ροδέλες από αγγούρι.
-Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
Άλλοι άντρες τους έχουν μόνιμα και άλλοι περιστασιακά. 
Για τους μόνιμους ευθύνεται η κληρονομικότητα και δημιουργούνται από τον εμποτισμό του χορίου του δέρματος με μελανίνη ή αιμοσιδηρίνη ή από την ατροφία του υποδόριου λίπους που κάνει την επιδερμίδα λεπτότερη. 
Οι περιστασιακοί δημιουργούνται από την συμφόρηση των αγγείων λόγω κούρασης, αϋπνίας, τσιγάρου και αλκοόλ. Ο υγιεινότερος τρόπος ζωής σε συνδυασμό με τα κατάλληλα καλλυντικά μειώνουν το πρόβλημα.
-Ρυτίδες δίπλα στα μάτια
Οι ρυτίδες δίπλα στα μάτια στους άνδρες εμφανίζονται γύρω στα 35 και οφείλονται στο χρόνο που ελαττώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και την αφυδατώνει, στις συσπάσεις έκφρασης στον ήλιο και στο ρούφηγμα του τσιγάρου. Για την καθυστέρηση της εμφάνισής τους χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα αντιρυτιδικά και ενυδατικά προϊόντα ματιών. Αυτά πρέπει να περιέχουν χαμομήλι, βιταμίνη Ε και καφεϊνη και να χρησιμοποιούνται πρωί και βράδυ. 
Σταματήστε το κάπνισμα και να χρησιμοποιείτε χειμώνα καλοκαίρι αντηλιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου