Αρχική

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Anti-stress αναπνοή



Το stress διαλύει την καθημερινή μας ζωή, ιδιαίτερα για όσους ζούνε στις μεγάλες πόλεις.
Όλοι τρέχουν καθημερινά για να προλάβουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τις συγκοινωνίες, το taxi, τη θέση parking που μόλις άδειασε, τις εντολές του προϊστάμενου, το στόχο των πωλήσεων, το κομμωτήριο πριν κλείσει, τις δουλειές του σπιτιού και κάπου μέσα σε όλα αυτά να πιουν  κι έναν καφέ με έναν φίλο  που έχουν αρκετό καιρό να συναντήσουν και τον έχουν παραμελήσει.
Όταν η κατάσταση του stress έχει φτάσει στο απροχώρητο, κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Παθαίνει black out.  Επιβάλλεται λοιπόν να βρεθεί λύση που θα επαναφέρει την ηρεμία και θα μας βοηθήσει να επανέλθουμε στις δραστηριότητές μας.
Εισπνεύσετε αργά και σταθερά μετρώντας μέχρι το τέσσερα και μετά εκπνεύστε επίσης  αργά και σταθερά από το στόμα μετρώντας ως το οχτώ. Επαναλάβετε τέσσερις φορές την ίδια διαδικασία ή για τουλάχιστον δύο λεπτά. 
Η anti-stress αναπνοή βοηθά τον οργανισμό να χαλαρώσει και το μυαλό και το σώμα να εξισορροπηθούν, γιατί απελευθερώνονται ορμόνες που προκαλούν ευδιαθεσία, μειώνεται το αυξημένο οξυγόνο λόγω της ταχύπνοιας από το stress  και αυξάνεται η λειτουργία της ανοσίας του οργανισμού.
Γι' αυτό όταν αισθάνεστε πολύ πιεσμένοι,  αναπνεύστε με την αντι-stress αυτή τακτική, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μπορέσετε να συνεχίσετε την μέρα σας, γιατί οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν μπορούν να περιμένουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου