Αρχική

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Σημείο G



Μπορεί οι επιστήμονες να διαφωνούν για το αν υπάρχει ή όχι γυναικείο σημείο G, όμως αντρικό σημείο G σίγουρα υπάρχει!
Το σημείο G στη γυναίκα είναι ένα πλέγμα από απολήξεις νεύρων, αδένες, πόρους και αιμοφόρα αγγεία γύρω από την ουρήθρα. Η περιοχή αυτή γίνεται αντιληπτή μόνο όταν ερεθιστεί έντονα ο κόλπος. Αρχίζει τότε να διογκώνεται, συχνά σχεδόν αστραπιαία, και εμφανίζεται στο κολπικό τοίχωμα ως μια μικρή μάζα με ευδιάκριτο σχήμα. Ο προορισμός της είναι να ενισχύει τη σεξουαλική ηδονή της γυναίκας. Κατά τον οργασμό "εκσπερματώνει" ένα διαυγές υγρό, παρόμοιο σε σύνθεση με εκείνο που παράγει ο προστάτης, γι’ αυτό και ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως το σημείο G στη γυναίκα είναι μια μη εξελιγμένη μορφή του ανδρικού αδένα.
Ο ευκολότερος τρόπος να εντοπίσει μια γυναίκα το σημείο G στο σώμα της, είναι να καθίσει κανονικά ή οκλαδόν. Απαιτείται πίεση με τα δάχτυλα σταθερά και προς τα επάνω στο πρόσθιο τοίχωμα του κολπικού τοιχώματος. Ταυτόχρονα, με το άλλο χέρι πάνω στην κοιλιά γίνεται πίεση προς τα κάτω. Με τη διέγερση, το σημείο G θα αρχίσει να διογκώνεται σαν ένα σβολαράκι μέσα και έξω από τον κόλπο. Στη μήτρα μπορεί να αρχίσουν τότε ηδονικές συσπάσεις, προκαλώντας ένα βαθύ οργασμό, ασύγκριτα πιο έντονο από εκείνον που προέρχεται από την κλειτορίδα. Μπορεί ακόμα και να γίνει εκσπερμάτιση από την ουρήθρα με ένα διαυγές υγρό, που δεν είναι ούρα. 
Η διέγερση θα είναι πιο αποτελεσματική, αν την αναλάβει ο παρτενέρ. Η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα σε ένα κρεβάτι, με δύο μαξιλάρια κάτω από τους γοφούς, με τα πόδια λίγο ανοιχτά και τα οπίσθιά ανασηκωμένα. Ο σύντροφος μπορεί τότε να γείρει επάνω και με την παλάμη στραμμένη προς τα κάτω να περάσει δύο δάχτυλα στον κόλπο και να αρχίσει να χαϊδεύει το πρόσθιο τοίχωμα.  
Οι ερωτικές στάσεις που ερεθίζουν το σημείο G είναι εκείνες στις οποίες είτε η γυναίκα είναι από πάνω είτε η διείσδυση γίνεται από πίσω. Στη δεύτερη περίπτωση, το πέος τρίβεται απευθείας πάνω στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου, όπου εδρεύει το περίφημο σημείο. Όταν πάλι η γυναίκα βρίσκεται από πάνω, ελέγχει αποτελεσματικότερα την κατεύθυνση του πέους και το βάθος του, ώστε μπορεί με μικρές μετακινήσεις προς τα εμπρός ή στα πλάγια να το οδηγήσει στο σημείο που την ευχαριστεί περισσότερο. Ο άνδρας συμβάλλει επίσης στη διέγερση της συντρόφου του μετακινώντας το σώμα του κατάλληλα και πιέζοντας τη βάση του πέους, ώστε η κεφαλή του οργάνου του να συμπέσει ακριβώς με το σημείο G. Το αποτέλεσμα για το ζευγάρι θα είναι πιθανότατα διαδοχικοί και έντονοι οργασμοί.
Το σημείο G στον άνδρα είναι ο αδένας του προστάτη ο οποίος, όπως το αντίστοιχο σημείο στη γυναίκα, βρίσκεται γύρω από την ουρήθρα στον αυχένα της ουροδόχου κύστης. Ο αδένας αυτός παράγει ένα υγρό που κατά τη συνουσία βοηθά την κίνηση των σπερματοζωαρίων προς τον κόλπο. Πολλοί άνδρες υποστηρίζουν ότι η διέγερσή του, πριν από ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, οδηγεί σε έναν έντονο οργασμό και σε μια εκσπερμάτιση μάλλον ήρεμη παρά ορμητική. Είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψει κάποιος το σημείο G, δηλαδή τον αδένα του προστάτη που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Ο μόνος τρόπος, είναι από τον πρωκτό. Η καλύτερη θέση είναι ο άντρας να ξαπλώσει ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν με όλη τους την επιφάνεια στο δάπεδο ή με τα γόνατα λυγισμένα έως το στήθος. Περνάει τον αντίχειρα στον πρωκτό και πιέζει το πρόσθιο τοίχωμα. Θα αισθανθεί τότε μια στερεή μάζα, μεγάλη όσο ένα καρύδι, τον προστάτη.
Αν προτιμάει να τον διεγείρει η παρτενέρ του, ξαπλώνει μπρούμυτα και την αφήνει  να περάσει το δάχτυλό της στον πρωκτό, αφού τοποθετήσει βαζελίνη. Ύστερα αυτή προσπαθεί να ψηλαφίσει το πρόσθιο τοίχωμα, ώσπου να αγγίξει τον προστάτη. Μπορεί τότε να αρχίσει τις μαλάξεις και στη συνέχεια να τον χαϊδεύει πάνω κάτω. Διευκολύνει αν ο άνδρας τραβήξει τα γόνατα  πίσω, προς το στήθος. Ακόμα και αν η σύντροφος δεν αγγίξει το πέος, το πιθανότερο είναι ότι και στύση θα συμβεί και οργασμός. Πολλές γυναίκες προτιμούν να χρησιμοποιούν πλαστικά γάντια μιας χρήσεως, τα οποία προστατεύουν από τη μετάδοση του ιού του ΑΙDS.
Sex Education
 Βιβλιογραφία
1.      Morris, Desmond (2004). The Naked Woman: A Study of the Female Body. New York: Thomas Dunne Books. pp. 211–212. .
2.      Hines, Terence M. (August 2001). "The G-Spot: A modern gynecologic myth." (abstract). Clinical Opinion: American Journal of Obstetrics & Gynecology. 185(2). pp. pages 359–362.
3.      O'Connell HE, Sanjeevan KV, Hutson JM (October 2005). "Anatomy of the clitoris". The Journal of Urology 174 (4 Pt 1): 1189–95.
4.      Gravina GL, Brandetti F, Martini P, et al. (2008). "Measurement of the Thickness of the Urethrovaginal Space in Women with or without Vaginal Orgasm". J Sex Med 5 (3): 610. 
5.       Delvin, David; Christine Webber (May 2008). "The G-Spot"Healthy Living. NetDoctor.co.uk.
6.      "How to Find and Stimulate the Prostate – Exploring Anal Play for Men".
7.       Tracee Cornforth (2004). ""The Clitoral Truth": An Interview With Author Rebecca Chalker". About.com: Women's Health.
8.       Kotecha, Sima (2008-04-14). "BBC - Newsbeat - Health - G Shot 'helps women in search of orgasm'".BBC News.
9.       Goldberg, DC; Whipple, B; Fishkin, RE; Waxman H; Fink PJ; Wiesberg M. (1983). "The Grafenberg Spot and female ejaculation: a review of initial hypotheses.". J Sex Marital Ther. 9 (1): 27–37.
10.  Sample, Ian (21 February 2008). "The elusive G-Spot really does exist, say researchers". London: The Guardian.
11.  Cairney, Richard (October 21, 2002). "Exploring female sexuality". ExpressNews. Archived from the originalon June 29, 2011.
12.  Pauls, R; Mutema, G; Segal, J; Silva, WA; Kleeman, S; Dryfhout, Ma V; Karram, M. (November 2006). "A prospective study examining the anatomic distribution of nerve density in the human vagina.". J Sex Med 3 (6): 979–87. 
13.   Lois Rogers (2010-01-03). "What an anti-climax: G-Spot is a myth - Times Online"The Times(London).
14.   "The real G-spot myth | Yvonne Roberts | Comment is free | guardian.co.uk"The Guardian (London). 2010-01-05.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου