Αρχική

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Καταπολέμηση του καρκίνου με τη διατροφήΗ διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην καταπολέμηση  του καρκίνου. Κάποια τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν την διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. 
Είναι σημαντικό να υιοθετηθεί μια αλκαλική δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγονται το άσπρο αλεύρι, η ζάχαρη, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αυτή η διατροφή για την αποφυγή του καρκίνου περιλαμβάνει αποφυγή του  κρέατος, της ζάχαρης και των γαλακτοκομικών προϊόντων (με εξαίρεση το τυρί κότατζ).
Πίνοντας 1 λίτρο  ανά ημέρα χυμό λαχανικών  και  χυμό φρούτων καταπολεμάτε τον καρκίνο.
Ο χυμός λαχανικών αποτελείται από παντζάρια, μπρόκολο, ντομάτες και καρότα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς και  3-5 σκελίδες σκόρδο την ημέρα και ένα "κόκκινο" κρεμμύδι. Τα παντζάρια δεν πρέπει να είναι  προμαγειρεμένα  για να διατηρήσουν τις αντικαρκινικές τους  ιδιότητες.  Τα σκόρδα το αφήνουμε για 15 λεπτά καθαρισμένα για να απελευθερώσουν το αντικαρκινικό ένζυμο που ονομάζεται allinase.
Πολλές επιστημονικές και κλινικές μελέτες σε όλο τον κόσμο έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες που αποδίδονται στα παντζάρια, στο μπρόκολο,στη  ντομάτα, στο καρότο, στο κρεμμύδι και το σκόρδο.  
Τα παντζάρια περιέχουν BETACYANIN που αποκαθιστά την αναπνοή των κυττάρων και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.  
Το μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη που προκαλεί τον θανάτο των κυττάρων. 
Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου και το καρότο περιέχει FALCARINOL που καταστέλλει κι αυτό την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.  
Το σκόρδο έχει αποδειχθεί κλινικά ότι μπορεί να   αποκαταστήσει τη  λειτουργία των κυττάρων δολοφόνων, που είναι σημαντικό για την καταπολέμηση του καρκίνου και τα κόκκινα κρεμμύδια με το θείο που περιέχουν, έχουν αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη του όγκου.
Η σπιρουλίνα είναι ένα φύκι το οποίο περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα γ-λινολενικό οξύ (GLA), το λινελαϊκό και το αραχιδονικό οξύ. Είναι ουσιαστικά η μόνη χορτοφάγος πηγή της βιταμίνης Β12, η ​​οποία είναι απαραίτητη για υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια. Επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, πρωτεϊνών (60 έως 70 τοις εκατό), απαραίτητα αμινοξέα, νουκλεϊκά οξέα του RNA και του DNA και χλωροφύλλη. Η σπιρουλίνα είναι μία εύπεπτη τροφή που βοηθά στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και  ενισχύσει την απορρόφηση των απαραίτητων μετάλλων.
Τα λεμόνια έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να καθαρίσουν το σώμα και το αίμα από τις τοξίνες και τους μύκητες.
 

Οι Budwig και Gerson δίαιτες  είναι οι δύο κορυφαίες αντικαρκινικές δίαιτες στον κόσμο. Η θεραπεία με  σταφύλια από τον Brandt είναι μια άλλη δίαιτα, ωστόσο είναι πιο ακραία.
Είναι κρίσιμο για τον ασθενή  να κάνει μια αλκαλική διατροφή προκειμένου να θεραπεύσει τον καρκίνο.

1 σχόλιο:

  1. όσοι πιστεύουν ότι η διατροφή μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων, ας εξετάσουν προσεκτικά και το γανόδερμα για το οποίο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην δημοσίευση του Cancer Research της Αγγλίας με τίτλο "Φαρμακευτικά Μανιτάρια: Θεραπευτικές Ιδιότητες και Τρέχουσα Ιατρική Χρήση με ιδιαίτερη έμφαση στις θεραπείες για τον καρκίνο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή