Αρχική

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Η μαύρη σοκολάτα προστατεύει την καρδιάΗ σοκολάτα, με μέτρο και κυρίως η μαύρη, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, ιδίως για την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές, αξιολόγησαν συγκριτικά μια μετανάλυση, από τα αποτελέσματα 42 μικρών κλινικών δοκιμών που αφορούσαν συνολικά περίπου 1.300 άτομα. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι όσοι τρώνε σοκολάτα ή κακάο για ένα διάστημα εβδομάδων ή μηνών, εμφανίζουν μικρή μείωση στην αρτηριακή πίεσή τους και βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων, παράγοντες που οι δύο δρουν προστατευτικά για την καρδιά.
Ακόμα, οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα, εμφανίζουν μια μικρή πτώση στο επίπεδο της ινσουλίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και που, όταν αυξάνεται, αυξάνει και ο κίνδυνος για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η σοκολάτα φαίνεται να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία. Άρα αν σε κάποιον αρέσει η μαύρη σοκολάτα, τότε το να φάει λίγη, αντί για άλλα γλυκίσματα, μπορεί να αποβεί και ωφέλιμο.
Με μέτρο όμως γιατί η σοκολάτα έχει και άλλες παρενέργειες, όπως η αύξηση των θερμίδων, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον έλεγχο του βάρους. 
Βιβλιογραφία
Lee Hooper, Colin Kay, Asmaa Abdelhamid, Paul A Kroon, Jeffrey S Cohn, Eric B Rimm, and Aedín Cassidy, Effects of chocolate, cocoa, and flavan-3-ols on cardiovascular health: a systematic review and meta-analysis of randomized trials, February 1, 2012Am J Clin Nutr March 2012, February 1, 2012, Online ISSN: 1938-3207  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου