Αρχική

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Σπορ και πρόληψη ασθενειώνΗ εξατομικευμένη άσκηση μας προφυλάσσει από τις ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύουμε.  
Γι’ αυτό ασχοληθείτε με το σπορ που πάει περισσότερο σε σας, αλλά και σε ότι θέλετε να πετύχετε πάντα για το καλό της υγείας σας.
Παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος: Το περπάτημα, η κολύμβηση, η γιόγκα και το πιλάτες είναι κατάλληλα για όσους έχουν προβλήματα με το μυοσκελετικό τους σύστημα. Με την άσκηση αναπτύσσεται η σωματική επάρκεια, ο έλεγχος των κινήσεων και η μυϊκή δύναμη και μειώνονται οι πιθανότητες ενός κατάγματος από την τυχόν οστεοπόρωση.
Πόνος στην πλάτη και στη μέση: Με τις πολεμικές τέχνες, σε έναν έως έξι μήνες, όσοι πάσχουν θα νιώσουν καλύτερα.
Υπερχοληστερολαιμία, διαβήτης και κατάθλιψη: Παρέα με έναν φίλο, κάντε ένα γρήγορο περπάτημα, αντί για τρέξιμο, για τριάντα λεπτά την ημέρα.
Καρκίνος: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι 150 λεπτά ήπιας άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού κατά 40% και τον κίνδυνο θανάτου του καρκίνου του προστάτη και του παχέος εντέρου στο 50%, περισσότερο δηλαδή απ’ ότι οι χημειοθεραπείες. Επιπλέον η άσκηση μειώνει τις παρενέργειες της θεραπείας, όπως την κούραση και την απώλεια βάρους
Αρρυθμίες: Κάντε ποδήλατο και ελλειπτικό μηχάνημα στο σπίτι σας, που γυμνάζουν την καρδιά.
Άγχος: Το κολύμπι και το ποδήλατο επειδή απαιτούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις, διώχνουν τις σκέψεις μακριά και απελευθερώνουν το μυαλό.
Νόσος Alzheimer: Η πεζοπορία, το κολύμπι, η αερόβια άσκηση και τα βάρη βοηθούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο να αποδεσμεύσει χημικές ουσίς που παρεμποδίζουν την εκφύλιση των εγκεφαλικών κυττάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου