Αρχική

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κατίκι Δομοκού


Το Κατίκι Δομοκού, όπως μαρτυρά, άλλωστε και το όνομά του, παράγεται στην περιοχή του Δομοκού.
Πρόκειται για γνήσιο ελληνικό προϊόν που προέρχεται από γάλα πρόβειο ή γίδινο ή από μίγμα αυτών και αποτελεί προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). 
Η ξεχωριστή γεύση του (ελαφρά ξινή και ευχάριστη) και η μοναδική του υφή (μαλακή) το έχει κάνει διεθνώς γνωστό. Σε συνδυασμό με τα χαμηλά λιπαρά (μόνο 13%) το κάνει ιδανικό για δίαιτα και ισορροπημένη διατροφή, καθώς δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με κορεσμένα λιπαρά. 
Από θρεπτική αξία τα 100g δίνουν, ενέργεια 169kcal, πρωτεΐνες 10g, υδατάνθρακες 3g και λιπαρά 13g.
Το Κατίκι Δομοκού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τόσο αλμυρών όσο γλυκών συνταγών. Συνδυάζεται ιδανικά σε σαλάτες, σε επιδόρπια, αλλά και σκέτο με τη συνοδεία φρέσκου ψωμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου