Αρχική

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Το κρύωμα θέλει ρακόμελα


Το ρακόμελο είναι ένα ποτό νόστιμο και ευεργετικό για τον πονόλαιμο και για το κρυολόγημα.
Το ρακόμελο φτιάχνεται από ρακή και μέλι.
Πολλοί προσθέτουν διάφορα μπαχαρικά, όπως κανέλα, κάρδαμο, κρόκο Κοζάνης, γαρίφαλο, σκόρδο κ.α.. Παράγεται στην Κρήτη αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα. Συνήθως καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα σαν ένα ζεστό ποτό, όταν κάνει πάρα πολύ κρύο. 
Το ρακόμελο πλέον μπορεί να βρεθεί ως εμφιαλωμένο ποτό σε κάβες, έτοιμο να θερμανθεί ή  και να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου ή και παγωμένο, αφού τοποθετηθεί στην κατάψυξη. 
Υπάρχουν πολλές συνταγές για ρακόμελα:
Αυτή είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή για ρακόμελο:
Υλικά για το ρακόμελο:
-Ένα ποτήρι ρακή
-Μία κουταλιά μέλι
-Λίγη κανέλα
Εκτέλεση της συνταγής για ρακόμελο:
-Σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε τη ρακή, μέσα σε ένα μπρίκι. Στο σημείο αυτό χρειάζεται προσοχή ώστε να μην βράσει. Δεν χρειάζεται να ζεσταθεί πολύ. 
-Όταν ζεσταθεί αρκετά, βγάζετε τη ρακή από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς. 
-Προσθέτετε την κανέλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε το μείγμα.
Το ρακόμελο όταν πίνεται ζεστό και έξω κάνει κρύο δημιουργεί ευεξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου